Фото: Privātais arhīvs

IX līdz XVI gadsimta klosteru kompleksā "Noravank" (Նորավանք) Armēnijā uz vienas baznīcas griestiem parādījusies kāda svētā seja, un ticīgie ir pārliecināti, ka tā ir mūsu pestītāja Jēzus Kristus seja.

Kā vietējiem medijiem pastāstījis klostera pārzinis Sepuhs Arutjunjans, sejas aprises parādījušās uz Svētā Karapeta baznīcas griestiem.

"Visticamāk, lietus periodā no jumta uz griestiem bija satecējis ūdens, bet pēc tam, kad tas izžuva, uz akmens griestiem parādījās sāls kristāliņi, no kuriem arī izveidojās šis attēls," skaidrojis klostera pārzinis.

Tomēr, lai gan izskaidrojums ir pragmatisks, lieta ir nedaudz sarežģītāka - daudzi ticīgie tieši šādu attēlu redzējuši jau iepriekš.

"Es šī attēla fotogrāfiju redzēju Milānā publicētā žurnālā par armēņu arhitektūru, turklāt tā bija uzņemta pilnīgi citā baznīcā. Tātad šīs seja nav parādījusies pirmo reizi. Iepriekšējais foto bija uzņemts 1984. gadā," stāstījis  Arutjunjans.

Tuvākajā laikā teologi un arhitektūras speciālisti attēlu pētīs sāikāk, taču pagaidām tas izraisījis patīkamu satraukumu kristiešu sirdīs, kuri šo Jēzus seju uzskata par patiesu sensāciju.

Noravankas klosteru komplekss no XII līdz XIV gadsimtam bija Sjunikas reģiona bīskapu katedra. Senākais no šiem klosteriem būvēts IX gadsimtā. Šajā laikā vairākas baznīcas cietušas no zemestrīcēm un plūdiem, bet joprojām ir iecienītas Armēnijas kristiešu vidū.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !