Foto: Reuters/Scanpix

Īstenie kristieši no Filadelfijas var priecāties, jo pa viņu pilsētu jau astoto mēnesi klīst "Jēzus Kristus" – vietējais iedzīvotājs Maikls Grants, kurš izskatās gluži kā mūsu pestītājs un, iespējams, iezīmē viņa otro atnākšanu.

Vīrieša vārds ir Maikls Grants, bet vietējie viņu sauc par "Filadelfijas Jēzu" (Philly Jesus), un Maikls katru dienu iziet ielās, lai svētītu cilvēkus un iekasētu naudu par "selfijiem", pēc kuriem tik kāri mūsdienu kristieši.

Tiesa, saņemtajā naudā Maikls dalās ar pilsētas bezpajumtniekiem, jo labi pazīst viņu dzīvi - pirms kļūšanas par Jēzu arī pats Maikls bija bomzis.

Jaunais Jēzus ir pārliecināts, ka izplata Dieva vēsti, tāpēc svētī ikvienu, kuram tiek klāt, bet Ziemassvētkos viņš kopā ar prāvu pulciņu sekotāju nogāja 14 kilometrus, plecā nesdams četrus metrus garu krustu.

Maikls savā darbībā ir ļoti aktīvs - viņš ļaudis svēta gan uz ielām, gan lielveikalos, bet īpaši viņam patīk to darīt slidotavā, kur Maikls savu koka rīksti izmanto gan kā hokeja nūju, gan kā kristīgās mācības instrumentu.

Tiesa, nereti viņš tiek arestēts, jo policisti Maiklā saskata nevis Dieva jēru, bet gan parastu ubagu, taču lielākoties kamerā Maikls nepavada ilgu laiku, jo prot policistus noskaņot savā labā un bez maksas ar viņiem fotografējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!