Kāds amerikāņu mācītājs pie savas draudzes locekļiem vērsies ar neparastu piedāvājumu – proti, uz baznīcas apmeklēšanu "Ievas kostīmā". Viņš savus kristīgos jēriņus pārliecinājis, ka tas ir pilnīgi normāli, jo arī pats Jēzus ir dzimis kails.

Kā vēsta resurss "Gawker", oriģinālās idejas autors ir Allens Pārkers no Virdžīnijas, kurš izdomājis, ka citu baznīcu prasība Dievu lūgt apģērbā ir pārāk pretencioza un cilvēkiem baznīca jāapmeklē, kā no mātes miesām nākušiem.

Pārkers apgalvo, ka šīs idejas patiesumu pierāda fakts, ka pats Jēzus Kristis kails gan piedzima, gan nomira.

"Jēzus ir dzimis kails; kails viņš arī ir piesists krustā. Un arī tad, kad viņš augšāmcēlās, viņš apģērbu atstāja kapenēs un tautai parādījās kails. Ja jau reiz Dievs mūs radījis, lai mēs sekotu Jēzum, tad kā gan kailums var būt nepareizs," žurnālistus pārliecināt centies Pārkers.

Mācītājs uzsver, ka kaili ticīgie ir vieglāk ievainojami, tāpēc viņu atkailinātās dvēseles šādā veidā vēršas tieši pie Kristus.

"Nedrīkst pieļaut tādu situāciju, kad viens cilvēks ir pārāks par kādu citu. Mēs esam cilvēki, katrs ar savām rētām un nepilnībām. Ikviens no mums tiecas pēc sava tuvākā mīlestības," kristīgu loģiku demonstrē mācītājs.

Zīmīgi, ka paša mācītāji vārdi neatšķiras no darbiem - viņš pats pirmais nodemonstrēja gatavību sekot saviem ideāliem un dievkalpojumu novadīja kails.

Viņa piemērs izrādījās tik iedvesmojošs, ka pastāvīgie draudzes locekļi bez kavēšanās sekoja sava gana piemēram un lūgties turpināja bez apģērba.

"Ir cilvēki, kuriem ir daudz naudas un bagātības, bet ir arī tādi, kuriem nekā nav. Bet šeit jūs jūtat un pilnā mērā apzināties, ka mēs visi esam vienādi," žurnālistiem stāstījis viens no kaismīgākajiem Pārkera sekotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!