Foto: Mango

Visvairāk aprunātais un kritizētais LNT šovs Latvijas princese izgājis finiša taisnē. Par Latvijas princesi kronēta Katrīna Puriņa. Šova noslēgums norisinājās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet trakulīgas dejas līdz pat rītam klubā Coyote Fly.

Latvijas princis jeb raidījuma vadītājs Valdis Škutāns pēc šova pastāstīja, ka abas finālistes bija ļoti spēcīgas. "Nenoliedzami, finālā sacentās divas spēcīgākās šova Latvijas princese meitenes. Tagad, kad ir beidzies šovs, arī es varu atklāt, ka klusībā un sirdī mana favorīte bija Katrīna. Tāpēc es neesmu pārsteigts par iznākumu, jo tas saskanēja ar manu viedokli," tā Škutāns, kurš piebilst, ka abas princeses telefonbalsojumā šķīra tikai dažas balsis.

Brīdī, kad tika nosaukta, kura tad ir Latvijas princese, Katrīnas mamma un vecvecāki, kas vēroja šova tiešraidi, neslēpa asaras.

"Atklāti sakot, es vienmēr par Katrīnu esmu pārdzīvojusi: gan tad, kad viņa pirmo reizi piecu gadu vecumā dejoja uz skatuves, gan dziedāja. Vienmēr šādos brīžos esmu raudājusi. Tas ir normāli. Es vienmēr esmu Katrīnai līdzi jutusi gan viņas panākumiem, kā arī likstām," tā Katrīnas mamma Astra Puriņa.

Savukārt Katrīna bija samulsusi brīdī, kad tika kronēta par Latvijas princesi. "Man raudiens mijās ar smiekliem, jo es pilnīgā pārliecībā biju sevi noskaņojusi, ka Madara uzvarēs. Tas bija ārkārtīgi liels pārsteigums. Pirmkārt, gribu pateikt, ka mēs ar Madaru esam Latvijas princeses, jo esam pašas foršākās, labākās un skaistākās. Esmu tāda, kāda esmu. Es nekontrolēju savas emocijas un neslēpju. Varbūt ļoti centos visu laiku turēt taisnu muguru, bet maksimāli šovā parādīju sevi.

Tagad man ir ļoti liela atbildība, man jāskatās, kā es uzvedīšos, kā es savus solījumus pildīšu. Esmu gatava uzklausīt gan apsveikumus, gan kritiku. Vienmēr, kā man mamma teikusi, kritiku esmu uzņēmusi pozitīvi. Ieklausos, ko man citi saka un pavērtēju sevi no malas, un centos tiekties uz ideālu," atklāti paziņo jaunā Latvijas princese.

Iegūto princeses kroni, kas veidots no 600 Swarovski kristāliem, Katrīna vispirms ļaus apskatīt meitiņai un tikai tad to novietos piemērotā vietā.

Pēc raidījuma tiešraides visas princeses, kas bija atnākušas uz finālu, tika aizvizinātas divos limuzīnos uz klubu Coyote Fly.

Taču, kad ballīte sita augstu vilni, Katrīna devās mājup. "Aizvadītajā nedēļā manā dzīvē norisinājās ļoti bēdīgi notikumi. Piektdienā apglabāju savu vecmāmiņu no tēva puses, tāpēc nav prātīgi, ja es ballējos," tā Puriņa.

Vaicāta, kur Katrīna ieguldīs saņemto naudas balvu 10 000 eiro, viņa atklāj, ka daļu naudas ieguldīs savos solījumos par labdarības organizācijas izveidi. "Kādu daļu es gribu atvēlēt saviem vecvecākiem, lai viņi var aizbraukt ārzemju ceļojumā. Man savā dzīvē vēl būs iespēja kaut kur aizbraukt un kaut ko sev nopirkt, bet it sevišķi tagad, kad nomira vecmāmiņa no tēta puses, ir vairāk jādomā par saviem tuviniekiem un ģimeni. Man nekad mūžā nav bijis tik daudz naudas, tā kā man tas ir pārsteigums," atklāti paziņoja Katrīna.

LNT galvenais producents Niks Volmārs sarunā ar portālu Mango pastāstīja, ka neilgi pirms balsojuma beigām, kad bija nobalsojuši daudzi desmiti tūkstoši, abas princeses vienu no otras šķīra tikai četras balsis. Kamēr strādāju LNT, neatceros vēl tik līdzīgu balsojumu, kas tikai pierāda, cik ļoti spēcīgas pretendentes bija abas meitenes.     

Man ir arī liels prieks, ko es novēroju, ka visu laiku, gatavojoties šova finālam, abas meitenes viena otru atbalstīja un bija vislabākās draudzenes.

Katrīna ir cienīga saukties par Latvijas princesi. Gatavojoties finālam man bija iespēja iepazīties ar Katrīnu, un viņa ir fantastisks cilvēks. Daudzi pat nezina, ka viņa studē medicīnu, ka sapņo kļūt par ārsti un praksē jau tagad strādā slimnīcā, palīdzot slimniekiem.

Godīgi sakot, es nesaprotu, pa kuru laiku viņa audzina savu meitiņu un atrod laiku mīļotajam vīrietim, savai ģimenei, studijām un pieciem labestības projektiem vienlaikus. Viņa daudzus gadus aizstāv jaunās māmiņas un bērnus no bērnu namiem. Tikai tagad viņa to varēs darīt ar lielāku publicitātes palīdzību, sabiedrības un LNT atbalstu.

Meitenes, kas piedalījās šovā, bija ļoti dažādas. Informācija un viedokļi, kas virmoja, bija ļoti atšķirīgi un asi, kā jau tas pienākas ļoti skatītam šovam," savu viedokli pauda Volmārs.

Foto: Māris Protizāns

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!