Foto: AP/Scanpix
Amerikāņu sātanistu baznīcas pārstāvji prezentējuši paša nelabā pieminekļa maketu, kuru viņi plāno uzstādīt blakus Oklahomas štata Kapitolija ēkai, kurā atrodas valdības institūcijas un augstākā tiesa.

Kā vēsta aģentūra "Associated Press", pēc projekta autoru ieceres, divus metrus augtajai skulptūrai vajadzētu aizvietot pieminekli, kas veltīts desmit Bībeles baušļiem un pie Kapitolija Oklahomasitijā tika uzstādīts 2012. gadā.

Projektā nelabais attēlots kā Bafomets - radījums ar āža galvu, sievietes ķermeni, šķeltiem nagiem, sveci uz galvas un diviem spārniem. Bafomets sēž ar pentagrammu rotātā tronī, un viņu ieskauj smaidīgi bērni.

"Monumentam ir arī funkcionāla nozīme - ikviena vecuma cilvēki varēs iesēsties Sātana klēpī, lai tur nodotos pārdomāt un gūtu iedvesmu," skaidro projekta autori.

Tā kā Oklahoma ietilpst tā sauktajā "Bībeles jostā" jeb "Bible Belt" (konservatīvajos evaņģēlisko protestantu dienvidu štatos), reakcija uz šo sātanistu priekšlikumu ir pat ļoti paredzama.

"Mums jābūt iecietīgiem pret cilvēkiem ar savādākiem uzskatiem, tomēr šeit ir Oklahoma un noteiktas lietas šeit nav pieļaujamas," izteicies štata pārstāvju palātas loceklis Dons Ārmss.

Kad 2012. gadā pie Kapitolija tika uzstādīts piemineklis desmit baušļiem, uzreiz vairākas aktīvistu grupas iestājās par tā demontāžu un alternatīva monumenta uzstādīšanu.

Tad savus priekšlikumus sāka iesūtīt dzīvnieku aizstāvji, hinduisti un dažādi jokdari, piemēram, Lidojošā makaronu monstra baznīca. Tagad kārta pienākusi sātanistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!