Foto: Privātais arhīvs
Satraucošas ziņas pienākušas no Čīles – tur kāda lopkopja bērni atraduši divu neidentificējamu radību līķīšus, un vietējie iedzīvotāji secinājuši, ka tie ir mītiskie čupakabras jeb kazu vampīri.

Radības atrastas nelielajā Limari provinces pilsētiņā Montepatrijā, kur vairums cilvēku nodarbojas ar lopkopību, tāpēc vietējie sabijušies, ka nezvēri varētu mesties virsū arī bērniem.

Čupakabru atradušās ģimenes galva Havjēra Prohenss vietējiem medijiem pastāstījis, ka sākumā viņi tos noturējuši par sikspārņiem, taču pārāk daudz fizisku īpatnību saskatīts mirušo dzīvnieku ķermeņos.

Kā zināms, par čupakabru pasaule pirmoreiz uzzināja tālajā 1995. gadā, kad nezvērs sāka uzbrukt mājlopiem Puertoriko salas kalnos. Briesmonis nogalināja visus lopus ap Kanovanasas pilsētiņu, izdzerdams to asinis caur divām mazām, vampīra kodumam līdzīgām brūcēm.

Līdz ar to arī pats čupakabras vārds radies no spāņu valodas - "chupar" nozīmē sūkt, bet "cabra" - kaza.

Par čupakabru sirojumiem tiek ziņots no daudzām pasaules valstīm, un reiz tas tika nogalināts arī Igaunijā. Savukārt Latvijā vienīgais reģistrētais gadījums fiksēts, kad dziedātāja Laura Raila atrada čupakabras ķepu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!