Foto: Privātais arhīvs
Kāds šautriņu mešanas fans ticis izmests no televīzijas tiešraidē translētām sacensībām Lielbritānijā, jo izskatījies pārāk līdzīgs mūsu pestītājam Jēzum.

Trīsdesmit trīs gadus vecais Neitans Grindals (attēlā) vēroja divu finālistu sacensību no skatītāju zonas, kad kāds no blakus sēdošajiem pamanīja viņa līdzību ar pestītāju. Zālē atradās 4500 skatītāji, un drīz vien visi sāka klaigāt "Jēzus! Jēzus!"

Spēle, kas norisinājās Mainhedā, Somersetas grāfistē, tika pārtraukta. Izsauktā apsardze pavadīja Jēzum līdzīgo vīrieti ārā no zāles, kurā notika televīzijas kanāla ITV4 pārraidītais šautriņu mešanas čempionāts.

Apsargi pavadīja Grindalu līdz bāram, nopirka viņam alu un palūdza turpināt mača vērošanu televīzijā. Mačā uzvarēja līdzšinējais čempiona titula īpašnieks Fils Teilors, bet satrauktie fani steidzās uzmeklēt Grindalu, lai iegūtu Jēzum līdzīgā vīrieša autogrāfu.

Neitans, kurš pirms sešiem gadiem pārcēlās no Austrālijas uz Oksfordu, žurnālistiem skaidroja: "Es negāju uz šautriņu maču, saģērbies kā Jēzus - es devos uz turieni kā es pats. Tas viss bija dīvaini un kaitinoši. Intervijā pēc mača Fils Teilors pat pieminēja, ka esot atkal redzējis Jēzu un, ja ieraudzīšot viņu atkal, piesitīšot krustā pats savām rokām."

Profesionālo šautriņmetēju apvienības pārstāvis Deivs Alens sacīja, ka Neitans izraidīts, lai skatītāju saceltā ažiotāža netraucētu spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!