Foto: Publicitātes foto

Par īstu pašmāju interneta sensāciju šonedēļ kļuva jokdaru muzikālās apvienības "Transleiteris" video, kurā abi puiši draudzīgi pa Cēsīm "izvadā" ASV medija "CBS Sports" šova "Gio&Jones" vadītājus NFL līgas spēlētāju Braiens Džonsu un radio personību Gregu Džianoti, bet tagad iespējams ielūkoties hita tapšanas aizkulisēs.

"Filmēšanas laiku varētu raksturot ar veiksmi un cilvēku atsaucību – mūs nemitīgi pavadīja pozitīvi pavērsieni. Pirmkārt, laika apstākļu ziņā – tie bija pilnīgi pretēji prognozēm un pilnīgi perfekti sekoja mūsu scenārijam, kas ļoti tālredzīgi tapa uz vietas filmēšanas gaitā.

Tāpat liela veiksme ir Cēsu iedzīvotāji, kuriem acīmredzami ir pašsaprotami, ja džeki uz ielas filmē kartona tēlus, kuriem aktīvi stāsta un rāda lietas," par piedzīvoto filmēšanas laikā stāsta video veidotājs Jurģis Rudmiezis.

Viņš priecājas gan par Cēsu vicemēra Mārtiņa Malcenieka atsaucību, uzņemot pie sevis Gregu un Braienu, gan Cēsu pils un muzeja darbinieku viesmīlību, kā arī nejauši sastaptu pilsētnieku attieksmi.

Tiesa, ne visi labie kadri atraduši vietu publicētajā video versijā, tomēr daži no improvizētajiem momentiem palikuši.

"Brīdī, kad ar žiguli vizinājām mūsu ASV draugus, uz ceļa redzējām vēl vienu žiguli. Atlika pamāt ar roku, kad arī šie jaunieši bez jautājumiem un intereses, kas īsti notiek, jau pašsaprotami sastādīja fonu. Tāpat zem tēlnieka Matiasa Jansona skulptūras "Gadsimtiem ejot" jeb Laika veča divi bērni sēdēja gan pirms mūsu filmēšanas, gan filmēšanas laikā, gan turpināja sēdēt, kad jau devāmies prom.

Šādas lietas scenārijā ir ļoti grūti ieplānot, tāpēc bieži vien sanāk paļauties uz improvizāciju filmēšanas gaitā, kas šajā reizē izdevās par visiem 100%," stāsta Rudmiezis.

Jau vēstīts, ka duets "Transleiteris", maija izskaņā sniedzot interviju "CBS Sports" šovā "Gio&Jones", uzaicināja tā vadītājus uz savu uzstāšanos Cēsīs. Radio zvaigznes gan Cēsīm veltīja kārtīgu devu dzēlību, un "Transleiteris" nepalika atbildi parādā, radot īstu interneta hitu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!