Foto: Vida Press
Floridas štata pilsētā Tampabejā kaķi vārdā Bārts pārbrauca automašīna. Tā kā viņš neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes, saimnieka kaķi nolēma apbedīt. Taču liels bija viņa pārsteigums, kad pēc piecām dienām Bārts ņaudēdams atkal stāvēja pie mājas durvīm.

Kaķa saimnieks Eliss Hatsons gan vēlāk atzinies, ka pats savu mīluli aprakt nav spējis, tāpēc palūdzis to izdarīt savam kaimiņam, kurš Bārtu apbedījis seklā kapā.

Mediķi uzskata, ka kaķis pie samaņas nācis zem zemes un tad patstāvīgi izkārpījies no sava kapa. Kāpēc tas viss aizņēmies tik ilgu laiku - piecas dienas, nav skaidrs pat speciālistiem.

Kā vēsta vietējie mediji, kaķa dzīvībai nekādas briesmas nedraud, bet, tā kā viņš ir pamatīgi apskādēts, operācija šādā situācijā ir pat ļoti vēlama. Saimnieks tai, protams, piekritis, un mediķi Bārtam izoperējuši žokli un amputējuši vienu traumēto aci.

Hadsons stāstījis, ka mirklī, kad uz sliekšņa ieraudzījis netīro un sakropļoto Bārtu, viņam acu priekšā pazibējušas ainas no Stīvena Kinga darba Dzīvnieku kapsēta un šķitis, ka no kapa cēlušies kaķi ir realitāte.

Tagad Bārts atkal nedaudz izskatās pēc kaķa, un veterinārās klīnikas darbinieki viņu iesaukuši par "Brīnumaino Bārtu". Savukārt pasaules medijos Bārts izpelnījies popularitāti kā "kaķis - zombijs".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!