Foto: Publicitātes foto
Staigāšana pa ūdens virsmu nav viegla nodarbe, un, iespējams, Jēzus ir vienīgais, kam tas izdevies. Taču kāds mācītājs no Gabonas vēlējās būt otrais, tiesa, tas viņam sanāca ne tik veiksmīgi kā mūsu pestītājam.

35 gadus vecais mācītājs Franks Kabele savu draudzi no Gabonas galvaspilsētas Librevilas bija pārliecinājis, ka spēj atkārtot Jēzus darītos brīnumus, tāpēc, lai nodemonstrētu savas spējas, kopā ar ticīgajiem devās uz pilsētas pludmali.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Kabele izteiksmīgi citējis Mateja evaņģēlija 14. nodaļu un stāstījis, ka pār viņu nākusi dievišķā atklāsme. Viņš solīja, ka ar kājām spēs noiet pa Kombo grīvu, kas parastā situācijā ar laivu šķērsojama 20 minūšu laikā.

Taču jau pēc otrā soļa mācītājs bija iegrimis dzelmē, no kuras tā arī nekad neatgriezās.

Šis nebūt nav pirmais īsteni kristīgais incidents Āfrikā. Piemēram, pagājušajā gadā kāds pašpasludināts pravietis gāja bojā Ibadanas zooloģiskajā dārzā Nigērijā, jo bija pārliecināts, ka gluži kā Daniels neskarts spēs uzturēties lauvu krātiņā.

Lai gan zoodārza darbinieki vairākkārt norādīja, ka tā nav laba doma, pravietis viņus nolamāja par progresa ienaidniekiem un, uzvilcis koši sarkanu apmetni, droši devās pie lauvām.

Izrāde ilga tikai dažas sekundes, jo lauvas "Danielu" neatpazina un sajūsminātā pūļa priekšā uzreiz saplosīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!