Šonedēļ Igaunijas mediju un sabiedrības prātus satraukusi kāda mistiska radība, kuru mednieki sastapuši un nogalinājuši Lānemā rajonā – lai gan mednieku upuris līdzinās lapsai, par tā patieso izcelsmi šobrīd notiek kaismīgas diskusijas.

Kā igauņu presei stāstījuši aculiecinieki, viņi tādu dzīvnieku nekad nebija redzējuši, un versijas, kas īsti ir nogalinātais zvērēns, ir dažādas - vieni uzskata, ka tas ir Āfrikas savannām ievests šakālis, citi ir pilnīgi pārliecināti, ka tā ir kāda kroplīga lapsas mutācijas forma vai lapsas un jenotsuņa jauktenis, bet tiek minēti arī citi varianti.

Kamēr tiek lauzti šķēpi par to, kādai sugai īsti pieder pa Igaunijas ziemeļiem klīdušais lopiņš, medijos tas jau tiek dēvēts par "igauņu čupakabru".

"Es nezinu, kas tas ir par dzīvnieku. Es viņu pats nemaz neredzēju," medijiem atzinis vietējās mednieku apvienības vadītājs Veiko Laevs, un arī mednieki, kuri bijuši klāt zvēra nogalināšanas brīdī, neziņā raustot plecus.

Vīri gan atzinuši, ka, ja medību laikā dzīvniekam nebūtu uzklupuši suņi un to savainojuši tik ļoti, ka medniekiem aiz žēlsirdības nācies to nogalināt, viņi paši ērmīgajai radībai nebūtu uzdrošinājušies tuvoties.

Lai gan dzīvnieka ķepas esot kā lapsai, viņa kažociņa krāsa vairāk līdzinoties jenotsunim, tomēr visvairāk medniekus mulsina mistiskās radības aste, kas vairāk līdzinoties šakāļa astei - tā ir tikai 20-25 centimetrus gara.

Tallinas zooloģiskā dārza direktors Mati Kāāls medijiem atzinis, ka šis dzīvnieks ir "kaut kāds neticams mutants", bet, lai noskaidrotu viņa patieso izcelsmi, nepieciešams veikt DNS analīzes, un pirmdien dzīvnieks nogādāts Tartu pilsētas laboratorijā, kur notiks tālākā izpēte.

Vietējie mednieki arī pauduši aizdomas, ka nogalinātais dzīvnieks nav vienīgais tāds ērms tuvējā apkaimē - tiek pieļauts, ka apkaimes mežos mitinās vesela ģimene, kura tur, iespējams, dzīvo jau kopš pērnā gada rudens.

Tāpat klīst baumas, ka tieši "igauņu čupakabra" varētu būt vainojams pie kādas aitas nokošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!