Foto: Publicitātes foto

Reta oriģināla fotogrāfija, kurā ar lielu ticamību redzams aisbergs, kas 1912. gadā nogremdēja leģendāro kuģi Titāniks, nākamajā mēnesī tiks pārdota izsolē.

Ņūhempšīras izsoļu nama RR Auction mājaslapā teikts, ka iespaidīgi augstais ledus kalns, kas skatāms melnbaltajā attēlā, ir "spokaini līdzīgs" aisbergam, kas attēlots uz divu bojāejai nolemtā lainera apkalpes locekļu veidotajām skicēm.

Fotogrāfijas autors ir cita kuģa - The Etonian - kapteinis, un tā uzņemta divas dienas pirms Titānika avārijas. Eksperti lēš, ka divu līdz trīs dienu laikā aisbergs būtu varējis nokļūt tieši slavenā lainera ceļā.

"Fotogrāfijā redzams masīvs aisbergs, kuram piemīt raksturīgā elipses forma," piebilda izsoles rīkotāji, kuri attēla sākuma vērtību lēš ap 8000 līdz 10 000 ASV. Izsole notiks no 13. līdz 16. decembrim.

Kā nenogremdējams izslavētais Titāniks savā pirmajā kuģojumā no Sauthemptonas Anglijā un Ņujorku ietriecās aisbergā 14. aprīļa naktī un pēc trim stundām nogrima, aiznesot līdzi dzelmē 1500 pasažieru dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!