Orenburgas apgabala Beļajevas rajonā pie Roždestvenkas ciemata mednieki šonedēļ bijuši spiesti nošaut agresīvu dzīvnieku, kurš vēlāk tika atzīts par mītisko briesmoni čupakabru.

Kā, atsaucoties uz aculiecinieku stāstījumu, vēsta izdevums Аргументы и Факты, neparastā būtne no meža esot izlēkusi uz divām pakaļkājām un atņirgtiem zobiem metusies mednieku virzienā.

"Kad tāds briesmonis tev skrien virsū, tu pat ar ieroci rokās jūties neaizsargāts tāda monstra priekšā," izdevumam stāstījis Dmitrijs, kurš apgalvo, ka čupakabru nošāvis vien pašaizsardzības nolūkos, un tikai pēc tam medniekiem bijis laiks aplūkot šo trofeju.

Kā zvēru raksturojis Dmitrijs, viņam bijušas milzīgas ķetnas ar nagiem, smails purns ar zobiem, kas lielāki nekā baltajai haizivij, un noplukusi aste. Pieredzējušie mednieki visi kā viens atzinuši, ka iepriekš tamlīdzīgu radījumu neesot redzējuši.

Pirmoreiz pasaule par čupakabru uzzināja 1995. gadā, kad tas sāka uzbrukt mājlopiem kādas Puertoriko piederošas salas kalnos. Briesmonis nogalināja visus lopus ap Kanovanasas pilsētiņu, izdzerdams to asinis caur divām mazām, vampīra kodumam līdzīgām brūcēm. Līdz ar to arī pats čupakabras vārds radies no spāņu valodas - "chupar" nozīmē sūkt, bet "cabra" - kaza.

Arī Krievijā vismaz trīs dažādos reģionos reģistrēti čupakabru uzbrukumi, turklāt vienu reizi arī tajā pašā Orenburgas apgabalā - tas notika 1997. gadā, kad Saraktašas ciematā vienā naktī tika pilnībā izsūktas 32 tītaru asinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!