Foto: DELFI

Saulaino un pozitīvisma pilno vasaras nogali kā ar nazi nogriezis drūms septembris, kurš īsā laikā spējis pilnībā iznīcināt nācijas optimismu ar lietiem un ziņām par baisām avārijām un pedofiliem. Ezotērikas eksperte Elita Drāke apstiprina bažas – Latvijai sācies grūts posms, un katra paša ziņā, vai viņš ar to tiks vai netiks galā.

"Ir sācies laiks, kad mums katram jākoncentrējas atpakaļ katram uz sevi. Viens otram mēs šajā laikā nepalīdzēsim, ir laiks katram pašam strādāt ar sevi - savu ķermeni un savām emocijām. Jo tikai tā mēs varam palaist garām "lielo mīnusu".

"Lielais mīnuss" Latvijā ir jau sācies, un tas turpinās palielināties. Mēs nevaram mainīt situāciju, bet varam mainīt savu attieksmi," sarunā ar DELFI Izklaidi drūmu situāciju iezīmē Drāke.

Viņa atklāj, ka attieksmi mainīt nemaz nav tik grūti, kā varētu likties. Piemēram, tā vietā, lai skumtu par to, ka beigušās saulainās dienas, ar katru dienu kļūs vēsāks, būs sniegs un lietus, Drāke iesaka situācijā saskatīt patīkamo.

"Vajag domāt par pozitīvo - situ tēju, čībām. No katras situācijas ko mācīties. Pieņemt, ka pēc balta nāk melns, pēc melna balts. Ka savādāk dzīvē nemaz nevar notikt," skaidro eksperte. Viņa uzsver, ka septembris ir īstais laiks, lai sagatavotu ķermeni gada tumšajam laikam.

"Ir īstais laiks sulām, pirtīm, pastiprinātiem treniņiem un garām pastaigām. Jācenšas maksimāli daudz laika pavadīt svaigā gaisā, jāķer pēdējo sauli. Tas viss ir obligāti, jo ja nenostiprināsim ķermeni tagad, ziemā slimosim," nekādas atlaides nedod Drāke.

Viņa uzsver, ka šajā "lielā mīnusa" periodā nedrīkst ļauties emocijām un ieslīgt grūtsirdībā - tā jādzen prom ar fiziskām aktivitātēm, uzņemot dabas enerģiju. "Lai varētu tikt galā ar emocijām, šobrīd primāri jārūpējas par savu ķermeni," uzsver eksperte.

Drāke uzsver - nav zināms, ko "lielais mīnuss" atnesīs, tāpēc katra diena jādzīvo kā pēdējā. Arī viņa pati ievēro šo principu. "Ir pēdējais laiks priecāties par šodienu, jo rītdiena var nepienākt," uzsver dzīves eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!