Foto: Publicitātes foto

Šova "Saimnieks meklē sievu" zvaigzne un dzejniece Magone Burka (attēlā) īsi pirms kāzām saņēmusi gaišreģes padomu. Paralēlo pasauļu pārzinātāja atklājusi baisu vīziju, kas vēstījusi – viss ļaunais, kas piedzīvots, iespējams, ir kāda baisa rituāla sekas. Ar "Delfi Izklaides" starpniecību Magone vēlas nokārtot rēķinus ar pagātni un uzrunāt nelabvēli.

"Kādu lietainu dienu manu zēnu auklīte brauca autobusā pēc darba. Viņa apsēdās blakus skaistai kundzei, abas sākušas runāties par dzīvi, sieviešu lietām, vīriešiem. Vārds pa vārdam aizrunājušās līdz cilvēkiem, pie kuriem strādā.

Auklīte pastāstījusi svešiniecei par manu ģimeni, un atklājies šausmu stāsts, kas noticis nesenā pagātnē," atklāj Magone. Auklītes autobusā iepazītā kundze izrādījusies Tibetā skolojusies latviete, kura Magones sakarā redzējusi vīziju.

"Vīzijā viņa redz cilvēku, kurš man vēl ļaunu, telpu kā dzīvokli, kurā ir dīvaina krāsns. Caur to krāsni manā dzīvē daudz pāri izdarīts. Mestas drēbes un mantas ugunī, vārdu sakot, kā pagānu valodā to sauktu – notikusi ļaunuma uzlikšana," vīzijā dalās Magone.

Magone sākusi vilkt paralēles ar dīvaino vīziju un atmiņām, atskāršot ko drausmu.

"Man sažņaudzās krūtīs, jo šīs vīzijas ainas kļuva dzīvas manā atmiņā. Vēl dzīvojot ar Venti, nomanīju, ka jo dienas viņš kļūst trakāks un neadekvātāks. Naktīs lec no miega, skraida apkārt, ceļ mūs augšā, sunī bez iemesla, tāds kā apsēsts.

Un, raugi, kādu dienu, tīrot istabu, aiz sava datora viņš atrada sapītu pīni kā bizi. To pinekli viņš iemeta savas istabas krāsnī," atceras Magone.

Izdzirdējusi par šausminošo vīziju, Magone vēlas ar "Delfi Izklaides" starpniecību uzrunāt iespējamo ļaunuma uzlicēju.

"Cik dziļš un bezgalīgs naids var saistīt sirdi, kas neatlaiž? Dievs caur Jēzu māca izlīgt ar savu tuvāko, māsu, brāli, piedot parādniekam.

Zirneklis savu bērnu nastu nes sakņupis, putni nenoguruši savu ligzdu skrej, pat nieka augumiņa skudra templī savus mazos sargā.

Kas tu esi, cilvēk? Vai tevī, augstākā no radījumiem, nav ne kripatiņas kukainīša mīlestības, žēlsirdības? Cilvēkbērnam un viņa mātei vēlēt iznīcību, postu, bēdas?

Bet Dievs tevi svētī, tavas bēdas nomazgā. Un kādu dienu dos mieru izsāpējušai dvēselei. Paldies par šo dzelkšņaino pieredzi, kas duras pēdās, sāp miesā, bet audzina skaidrāku sirdi," nelabvēli no pagātnes uzrunā Magone.

Viņa uzsver, ka autobusā sastaptā sieviete piekodinājusi šo visu darīt zināmu pasaulei, lai sadzirdētu arī cilvēks, kam tas jāsadzird. Jā, lāsts esot piepildījies – attiecības ar Venti bijušas pilnas sāpju un asaru. Bet Magone netur ļaunu prātu.

"Pirms es aizeju savā dzīvē, lai viņi zina, ka manī nav ne naida, ne dusmu, ne lamu," piedevusi nolādētājiem ir Magone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!