Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS
Virtuālie kosmosa izzinātāji, kas rūpīgi izpēta teju katru uz Marsa virsmas tapušo foto, jau atkal piefiksējuši kaut ko sensacionālu – veidojumu, kas izskatās pēc koka stumbra.

Laika gaitā sarkanās planētas pētīšanas entuziasti ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) visurgājēju uzņemtajos Marsa virsmas kadros piefiksējuši brīnumainas lietas – tempļa drupas, slepenas citplanētiešu bāzes, pārakmeņojušos dzīvniekus un pat nacistu karavīra ķiveri.

Savukārt šomēnes citplanētiešu mednieku un paranormālo aktivitāšu pētniece Marija no Lielbritānijas savā "YouTube" kanālā "Paranormal Crucible" steidz ziņot, ka viņa kādā no visurgājēja "Curiosity" uzņemtajiem Marsa virsmas foto pamanījusi koka stumbru.

Savu atklājumu virtuālā arheoloģe atrādījusi video, kurā arī argumentēts, kāpēc, viņasprāt, foto redzams koks, nevis, piemēram, īpatnējas formas iezis.

"Šis objekts izskatās neiederīgs, un, pēc manām domām, tās varētu būt pārakmeņojušās koka paliekas. Objekts ir aptuveni trīs pēdas (aptuveni 91 centimetrs) augsts, un, tā kā jau agrāk atklātas pazīmes, ka uz Marsa bijuši dzīvnieki un augi, būtu tikai likumsakarīgi, ka uz planētas bijuši vai joprojām ir arī koki," video aprakstā vēstījusi jaunatklājēja.

Dažu dienu laikā sižets noskatīts vairāk nekā 110 tūkstošus reižu, un kā jau tas bija paredzams, komentāru sadaļā uzvirmojušas dažādas versijas par sensacionālo atklājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!