Foto: AP/Scanpix
Mūsu planētai kārtējo reizi pareģota bojāeja – šoreiz pie vainas ir amerikāņu zinātnieki, kas izskaitļojuši precīzu iespējamo cilvēces bojāejas datumu.

Kā aprēķinājuši Tenesijas universitātes speciālisti, šobrīd Zemei lielā ātrumā tuvojas asteroīds, kas ar Zemi varētu sadurties 2880. gada 16. martā.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šis asteroīds astronomiem pazīstams ar nosaukumu 1950 AD, un iespēja, ka tas sadursies ar Zemi, tiek vērtēta kā viens no trīssimt.

Asteroīds 1950 DA pirmo reizi tika pamanīts 1950. gada 23. februārī, zinātnieki tam sekoja 17 dienas, bet pēc tam objekts no viņu redzesloka uz pusgadsimtu pazuda. Atkal asteroīds tika pamanīts 2000. gada 31. decembrī.

Pēc amerikāņu zinātnieku aprēķiniem, asteroīda 1950 AD diametrs ir aptuveni viens kilometrs, bet, tā kā tas Zemei tuvojas ar ātrumu 14,5 kilometri sekundē, iespējamā trieciena spēks būtu ekvivalents 45 tūkstošiem megatonnu trotila.

Abu debess ķermeņu sadursme izraisītu gigantisku sprādzienu un cunami, kas mainītu Zemeslodes klimatu un iznīcinātu cilvēci.

Tiesa, zinātnieki nav noskaņoti pārāk skeptiski, jo, pēc viņu vārdiem, Zemes iedzīvotājiem ir pietiekami daudz laika, lai katastrofu novērstu - ņemot vērā tehnoloģiju attīstību, tiek pieļauts, ka būs iespēja bīstamo debess ķermeni iznīcināt.

Jau ziņots, ka liels satraukums valdīja 2012. gada 21. decembrī, kad cilvēki satrauktām sirdīm gaidīja apokalipsi. Pasaules gals nepienāca, taču tas nenozīmē, ka mūsu planēta ir drošībā un nekas to vairs neapdraud.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!