Foto: Reuters/Scanpix
Tie, kur šī mēneša beigās gatavojas doties ceļojumā vai ieplānojuši citus grandiozus notikumus, var droši visu atcelt – tāpat tos nebūs iespējams realizēt. Nosaukts jauns pasaules gala datums, un tas notiks pavisam drīz – laika posmā no 22. līdz 28. septembrim.

Kā vēsta izdevums The Metro, apkopojot dažādos populārzinātniskajos blogos publicēto informāciju, pilnīga pasaules bojāeja notiks septembra otrajā pusē, kad būs novērojama unikāla dabas parādība.

28. septembrī pie debesīm būs redzams pilns Mēness aptumsums, kurš nereti tiek dēvēts par "sarkano" jeb "asiņaino" Mēnesi, un daudzi ir pārliecināti, ka šī dabas parādība sev līdzi nesīs virkni nelaimju.

Konspirācijas teoriju piekritēji ir pārliecināti, ka Mēness aptumsums zemei nesīs dažādas katastrofas - zemestrīces un pat vulkānu izvirdumus. Tiesa, zinātnieki steiguši atspēkot šīs runas, apgalvojot, ka uztraukumam neesot pamata.

The Metro paskaidrojusi viena no žurnāla All Abot Space veidotājām Džemma Lavendere, uztraukumam neesot pamata. Vienīgais, ko sev līdzi nesīs Mēness aptumsums, būšot skaists skats un elpu aizraujoša aina debesīs, jo mēness zemei būs tuvāk nekā parasti.

Savukārt dažādu Bībeles teoriju piekritēji izskaitļojuši, ka Mēness aptumsums sakritīs ar vēl citiem baisiem notikumiem. Viņuprāt, Zemē ietrieksies vairāki meteorīti, un šai katastrofai sekos septiņu gadu periods, kas tiek dēvēts par "bēdu laiku". Uzreiz gan jāatzīmē, ka zinātnieki tik absurdus pareģojumus pat nav centušies atspēkot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!