Jaunu vielu diskusijām par noslēpumainā sniega cilvēka eksistenci devis kāds ziemeļrietumu Ohaio mežos ASV nofilmēts aculiecinieka video materiāls.

Sižetā redzama liels un sakumpis, tumšu un biezu spalvu apaudzis radījums, kas pēkšņi parādās kāda motociklista vai skūtera vadītāja uzņemtajā dabas video. Nav skaidrs, vai filmētājs bijis vīrietis vai sieviete, jo jebkādas skaņas, arī iespējamo sniega cilvēka balsi, noslāpē motora troksnis.

Par sniega cilvēku uzskatītais radījums šķērso taku no kreisās uz labo pusi, rokā turot kaut ko līdzīgu nūjai. Video skatītājiem rodas iespaids, ka skats nobiedē vārdā nenosaukto motociklistu, jo viņš vai viņa iegriežas krūmos un pēc tam aizbrauc pretējā virzienā.

Vairākums sižetu redzējušo video vietnes YouTube apmeklētāju uzskata, ka sižets ir patiess. "Mani pārsteidza motocikla vadītāja reakcija. Ir skaidri redzams, ka viņš vai viņa patiešām nobijās, pirms ietriecās krūmos. Kāpēc tā vajadzētu rīkoties, ja tas būtu viltojums?" prāto kāda komentāra autors.

"Diezgan biedīgi izskatās nūja radījuma rokā. Tas palielina ticamību, ka sižets ir patiess, kā arī liek domāt, ka viņi ir diezgan gudri. Pietiekams pierādījums, ka viņi izvairās no cilvēkiem. Lieliski izdevušies kadri," piebilst kāds cits.

Sniega cilvēks, ko Amerikā dēvē arī par saskvaču vai bigfūtu, ir noslēpumaina, pērtiķim līdzīga būtne, kas, kā uzskata daži cilvēki, mājo Ziemeļamerikas mežos, kā arī dažos kalnainos Krievijas apgabalos.

Zinātnieki sniega cilvēka eksistenci neatzīst, uzskatot to par folkloras, nepareizas identifikācijas un viltojuma kombināciju, tomēr pēdējā laikā reizi pa reizei kādam izdodas nofilmēt šo neparasto būtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!