Foto: Vida Press

Nācijas tramīgākā daļa jau atkal aiztur elpu – piektdiena, kas iekrīt 13. datumā, šoreiz turklāt vēl ir arī drīz pēc veļu laika beigām. Lai visu dienu nebūtu jādreb bailēs par ļaunumu, kurš jebkurā brīdī var uzglūnēt no katra stūra, talkā nāk ezotērikas eksperte Elita Drāke, atklājot labāko rīcības plānu melnajai piektdienai.

"Iespēja, ka diena, kad trīspadsmitais datums, kas iekrīt piektdienā, būs savādāka par citām, patiešām pastāv," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Drāke. Taču labā ziņa ir tā, ka pat māņticīgākajiem eksemplāriem ir iespēja zīmīgo dienu pārdzīvot veiksmīgi.

"Ir tāda vienkārša patiesība. Ja tev ir bail vai tu jūties slikti, tev jārealizē sevi, darot labu citiem. Šī laba darīšana citiem pasargās tevi pašu. Piemēram, es šajā dienā skaitīšu lūgšanas un mantras un meditēšu.

Un es to darīšu ne tikai savā labā. Es 13. novembrī meditēšu par visu Latviju, jo īpaši tāpēc, ka ir Latvijas svētku nedēļa, un es esmu liela patriote," savu rīcības plānu melnajai piektdienai, kas varētu iedvesmot arī citus, atklāj Drāke.

Viņa atklāj, ka šī pieeja - darīt labu citam, lai pasargātu arī sevi - noder ne tikai melnajā piektdienā. "Tā es tieku pāri visam sliktajam. Tā man šoruden izdevies tikt pāri tumšajam veļu laikam.

Man šoruden jau devuši iesauku Māte Terēze, jo es ļoti aktīvi nodarbojos ar labdarību. Darbs citu labā palīdz tikt galā ar sevi - tas aizsargā pret skauģu un nelabvēļu domām, zinu, ka tādi ir arī man.

Nesen ar konkursa Vecmāmiņa 2015 dalībniecēm viesojos Zvanniekos - aizvedām bērniem dāvanas, kopā spēlējām spēles. Tādā veidā ir jāpavada tumšais veļu laiks un melnās piektdienas visiem - dodot citiem," pamāca Drāke.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!