Netālu no slavenā Bruklinas tilta Ņujorkā garāmgājēji aizvadītajā nedēļā atraduši ļoti dīvainas būtnes līķi, kuru vietējie mediji jau steigšus pieskaitījuši pie čupakabras kategorijas un nodēvējuši par "Manhetenas monstru".

Kā vēsta resurss The Daily Mail, monstru ar izkropļoto purnu pirmā pamanījusi Denīze Džinglija, kura mierīgā garā pastaigājusies gar Īstriveru. Tieši viņa arī ar mobilo tālruni uzņēmusi pirmās fotogrāfijas.

Tiesa, kad atraduma vietā ieradās Ņujorkas Parku departamenta ierēdņi, viņi paziņoja, ka tās esot pēc grila ballītes līdz galam neapēsta sivēna mirstīgās atliekas. Tika nolemts no līķa nekavējoties atbrīvoties, un nekāda ekspertīze vai dziļāki pētījumi netika veikti.

Tomēr arī video sižetā redzams, ka būtnes ekstremitātes it nemaz nelīdzinās sivēna kājām, tāpēc citas versijas, kas izskanējušas, ir tādas, ka šis monstrs, iespējams, ir ūdenī uzpūties suņa, jenota vai pat lielas žurkas līķis.

Par čupakabru pasaule pirmoreiz uzzināja tālajā 1995. gadā, kad nezvērs sāka uzbrukt mājlopiem Puertoriko salas kalnos. Briesmonis nogalināja visus lopus ap Kanovanasas pilsētiņu, izdzerdams to asinis caur divām mazām, vampīra kodumam līdzīgām brūcēm.

Līdz ar to arī pats čupakabras vārds radies no spāņu valodas - "chupar" nozīmē sūkt, bet "cabra" - kaza, un kopš tā laika šajā vārdā tiek dēvēts ne viens vien neparasts dzīvnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!