Visai strauji popularitāti internetā iemanto kāds neparasts video sižets no Polijas – tajā redzams, kā Gendalfa kostīmā tērpies cilvēks iziet uz sliedēm un, bruņojies ar zizli un zobenu, uz sliedēm aptur tramvaju.

"Gendalfs" vicinājās ar saviem ieročiem un angļu valodā kliedza: "Tu netiksi garām! Atgriezies tumsībā!" (tās ir frāzes, ko grāmatas "Hobits" autors Džons R.R. Tolkins lietoja, aprakstot cīņu ar ļaunajiem spēkiem).

Kad tramvajs apstājās, Gendalfs ar zizli iesita pa kabīnes stiklu, bet pēc tam saviem kompanjoniem lika ņemt kājas pār pleciem. Tad arī no krūmiem parādījās "burvja" līdzgaitnieki - ļaudis elfu, rūķu un Hobitu kostīmos.

Pēc tam uz sliedēm iznāca pats vadītājs, kurš Gendalfam poļu valodā paskaidroja, ka drīz ieradīsies policija, tāpēc lai viņš pats, cik vien ātri var, taisās prom savā tumsībā.

Šīs akcijas organizators un galvenās lomas atveidotājs ir Polijā labi zināmais reklāmas jomas darbonis Silvestrs Adams Vardenga, kurš ne reizi vien nāciju pārsteidzis ar dažādiem netradicionāliem izlēcieniem.

Šī akcija, protams, ir saistīta ar Pītera Džeksona filmas "Hobits: Smoga posta zeme" iznākšanu uz ekrāniem, un tajā Gendalfa lomu spēlē britu aktieris Aiens Makkellens. Vienas nedēļas laikā šī filma ir gandrīz atpelnījusi tajā ieguldītos 225 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!