Foto: Vida Press
Kāds britu pusaudzis uz visu mūžu atcerēsies ekskursiju pa karavīru kapsētu, kas atrodas Nevilas Senremī komūnā Francijā, jo tieši viņam starp kapu krustiem izdevies iemūžināt skotu karavīra spoku.

14 gadus vecais Mičs Glovers no dzimtās Lielbritānijas Francijā bija ieradies skolas ekskursijas ietvaros, kuras laikā skolēni iepazinās ar Pirmā pasaules kara laika apbedījumu vietām.

Atrodoties vācu karavīru kapsētā, Mičs uzņēmis vairākas fotogrāfijas, domādams pēc tam atlasīt labākos kadrus.

Atbraucis mājās, zēns uzreiz sāka aplūkot fotogrāfijas un pēkšņi vienā no tām pamanīja pie kapa stāvošu spocīgu figūru.

"Mēs mācāmies Pirmā pasaules kara laika literatūru, tāpēc es piedalījos ekskursijā pa nozīmīgākajām tā laika kapsētām. Fotografēju es visur, un arī tajā brīdī neko īpašu nesajutu - ne bailes, ne satraukumu.

Tikai tad, kad atbraucu mājās un sāku aplūkot fotogrāfijas, man kļuva pavisam nelāgi - sapratu, ka izdevies nofotografēt spoku. Protams, uzreiz bildi parādīju vecākiem, viņus pamatīgi šokējot," vēlāk vietējiem medijiem stāstīja Mičs.

Parādot fotogrāfiju ekspertiem, noskaidrojies, ka rēgainā figūra neatgādina vācu militāristu, bet drīzāk izskatās pēc bruņota karavīra no Sīfortas skotu pulka. Visi nosprieduši, ka šis spoks apsargā kritušo karavīru kapa vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!