Foto: AFP/Scanpix/LETA

Režisors Mārtins Skorsēze plāno atgriezties pie ieceres uzņemt biogrāfisku filmu par dziedātāju un aktieri Frenku Sinatru. Galveno lomu Holivudas vecmeistars plāno uzticēt aktierim Leonardo Dikaprio, bet Sinatras otrās sievas, Holivudas dīvas Avas Gardneres lomā būs redzama Dženifera Lorensa, vēsta "Variety".

Šobrīd 81 gadu vecais režisors plāno sākt darbu pie filmas par Sinatru, kad būs pabeidzis aktuālās filmas par Jēzu Kristu filmēšanu. Tiesa, "Variety" ziņo, ka Skorsēze vēl nav saņēmis atļauju no Sinatras meitas Tīnas, kurai pieder tiesības uz sava tēva mūzikas un arī vizuālā atveida izmantošanu.

Ieceri uzņemt filmu par slaveno dziedātāju un aktieri Frenku Sinatru Skorsēze lolojis jau sen – kopš 2009. gada. Tolaik bija plānots, ka filma taps studijas "Universal" paspārnē, tomēr Tīna Sinatra nebija mierā ar Skorsēzes ieceri atainot arī viņas tēva ne pārāk glaimojošos biogrāfijas faktus: sakarus ar kriminālajām aprindām, neskaitāmos vienas nakts sakarus un alkoholismu.

Jau toreiz izskanēja neoficiāla informācija, ka režisors šai lomai iecerējis Leonardo Dikaprio, Sinatras meita sava tēva lomā vēlējusies redzēt Džordžu Klūniju, savukārt studija paudusi vēlmi filmai izvēlēties Džoniju Depu. Tiesa, pats Skorsēze intervijā atklāja, ka Frenka Sinatras lomai jau noskatījis Alu Pačinu, bet Sinatras drauga, dziedātāja un komiķa Dīna Mārtina lomā iecerēts Roberts de Niro, Režisors pirms 15 gadiem pieļāva arī iespēju, ka galveno lomu biogrāfiskajā filmā varētu spēlēt pat vairāki aktieri, lai atainotu estrādes mūzikas leģendu Sinatru dažādos vecuma posmos.

Nespējot vienoties ar Sinatras mantinieci, projekts iestrēga. Vēl 2017. gadā Skorsēze medijam "Toronto Sun" pauda, ka esot padevies. "Ir dažas lietas, kas ģimenei ir ļoti smagas un es to pilnībā saprotu. Šis vīrs bija ļoti sarežģīts. Ikviens no mums tās ir, bet Sinatra jo īpaši," sacīja režisors.

Frenks Sinatra (1915-1998) bija populārs amerikāņu estrādes mākslinieks un aktieris, nereti dēvēts par 20. gadsimta ievērojamāko dziedātāju. Sinatras karjera ilga no 1939. gada līdz 1995. gadam, tomēr par spožāko posmu uzskatāmi 40. līdz 60. gadi. Viņa pazīstamākās dziesmas ir "Strangers in the Night", "My Way" un "New York, New York" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!