Kāda ģimene no ASV Teksasas štata ziņu kanālam ABC pastāstījusi, ka savā piemājas zemē iznīcinājusi mītisko kazu vampīru jeb čupakabru.

Kā stāsta pensionāri Dags un Lūsija Orti (Ohrt), šo nenosakāmas izcelsmes dzīvnieku viņi nogalinājuši pirms dažām dienām - svētdien, 23. februārī.

79 gadus vecais Dags stāsta, ka čupakabru viņš pamanījis, kad izdzirdējis skaļu troksni. Viņa dēls paķēris ieroci, izskrējis no mājas un no simt metru attāluma dzīvnieku nošāvis.

Viņš izsaka pieņēmumu, ka čupakabru piesaistījis suņiem atstātais ēdiens. (Tiesa, par faktu, kur tajā brīdī atradies viņa suns, Dags nemaz neieminas.)

Komentējot situāciju, biologs Džošs Tērners paziņojis, ka nogalinātais dzīvnieks nav nekāds čupakabra, bet gan, visticamāk, ar kašķi slims koijots. Viņš brīdina skatītājus, ka pirms šāda dzīvnieka līķa pārvietošanas noteikti jāuzvelk cimdi.

Oficiālā zinātne neatzīst čupakabru eksistenci, bet daudzi cilvēki tic, ka kaut kur ārā klaiņo brūnspalvaini briesmoņi, kas tvarsta mājdzīvniekus un izsūc no viņiem asinis. Parasti par čupakabru notur slimu lapsu, suni, koijotu vai jenotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!