Kad kāda Ukrainas ciemata iedzīvotāji pie savām mājām atraduši desmitiem nokostu trušu, vietējiem zemniekiem kļuvis skaidrs, ka viņu miestā uzradies teiksmainais briesmonis čupakabra jeb "kazu vampīrs" (attēlā viens no variantiem, kāds varētu izskatīties noslēpumainais zvērs).

Kā ziņo Ukrainas mediji, dīvainā paskata dzīvnieku, kurš bijis apmēram suņa izmērā ar garu, izteikti kuplu asti, pirmais savā pagalmā pamanījis 42 gadus vecais Boboviščas ciemata iedzīvotājs Ivans Fedaka.

"Jau devos gulēt, kad izdzirdēju, ka pagalmā kāds trokšņo. Es palūkojos ārā un krēslā ieraudzīju zvēru, kas slapstījās gar trušu būdām. Tā kā pagalmā vēl bija sniegs, melnais dzīvnieks uz baltā fona bija labi redzams. Es ieslēdzu gaismu, un tad radījums metās bēgt - iesākumā viņš pārlēca pusmetru augstajai sētai, bet pēc tam uzlēca uz notekcaurules un paslēpās kaimiņa pagalmā," vietējai presei stāstīja aculiecinieks.

Vīrietis arī apliecinājis, ka par redzētā dzīvnieka īpašajām spējām liecinot sabojātie trušu būri, jo tiem salauztas visas metāliskās daļas, ko parasts dzīvnieks nespējot izdarīt.

Nākamajā rītā pēc dīvainās radības ciemošanās viņu pagalmā atrasti desmitiem nokostu trušu mirstīgās atliekas, kas esot vēl viens no iemesliem domāt, ka šeit uzdarbojusies čupakabra, kas saskaņā ar nostāstiem naktīs uzbrūk lopiem un izsūc tiem asinis, viņu līķus atstājot nesaplosītus.

Tā kā cietušas arī citas saimniecības, kur atrasti neskaitāmi trušu līķi ar pārkostām rīklēm, kā arī noslēpumainais zvērs uzbrucis kādai sievietei, vietējie zemnieki ne tikai ir pamatīgi iebaidīti, bet pat sabijušies, ka šajā slaktiņā vainojams čupakabru bars.

Pēdējā gada laikā čupakabra manīts vairākās Ukrainas vietās, un šī gada pavasarī ukraiņu miliči vairākkārt, balstoties uz aculiecinieku stāstīto, veikuši reidus, lai atrastu noslēpumaino briesmoni. Tiesa, pagaidām bez rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!