Foto: Privātais arhīvs
Brits Džordžs Edvardss uzskata, ka beidzot ar panākumiem vainagojušies viņa vairāk nekā 20 gadus ilgie pūliņi iemūžināt noslēpumaino Lohnesa ezera briesmoni Nesiju.

Lai to paveiktu, Edvardss ezera ūdeņos katru nedēļu pavadījis vismaz 60 stundas, un nu viņš ir pārliecināts, ka viņam beidzot izdevies Nesiju ne tikai ieraudzīt, bet arī nofotografēt.

Edvardss, kurš briemoni meklējis jau 26 gadus, uzskata, ka tumšais siluets, kas redzams viņa uzņemtajos attēlos, arī ir slavenais Lohnesa ezera briesmonis. Viņš apgalvo, ka tie ir labākie jebkad uzņemtie kadri ar noslēpumaino radījumu un beidzot pierāda tā eksistenci.

Nesijas pētnieks savam atklājumam esot pat ieguvis neatkarīgu ASV militāro speciālistu, kā arī Nesijas pētnieku novērtējumu.

Edvardss strādā par tūristu gidu Lohnesa ezerā, vizinot tos savā kuģītī Nessie Hunter IV, un viņš ir arī vadījis daudzus pētniecības braucienus.

"Es tieši atgriezos Tempļa piestātnē un stāvēju laivas aizmugures daļā, kad to ieraudzīju," atklāja 60 gadus vecais Edvardss, kurš visu mūžu ticējis briesmoņa eksistencei. "Tas lēnām pārvietojās pa ezeru Urkuhartas pils virzienā, un briesmonis bija tumši pelēkā krāsā. Lai gan ūdenī attālumu grūti noteikt, tas bija aptuveni pusjūdzi no kuģīša."

Pēc aptuveni desmit minūtēm radījums ienira, un Edvardsam vairs nebija iespējas to ieraudzīt atkārtoti.

Pirmais arhīvos reģistrētais Lohnesa ezera briesmoņa parādīšanās gadījums attiecas jau uz 565. gadu pirms mūsu ēras, tomēr neapgāžami pierādījumi tā eksistencei tā arī nav gūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!