Foto: stock.xchng
Oficiālie katoļu baznīcas pārstāvji apstiprinājuši eņģeļu eksistenci, tomēr apgalvo, ka patiesībā viņi izskatās ne gluži tā, kā cilvēki pieraduši šīs būtnes iztēloties.

Vatikāna galvenais angelologs tēvs Renco Lavatori paziņojis, ka šīs debesu būtnes, kuras, pateicoties jaunā laikmeta reliģijām, "atkal ir nākušas modē", patiesībā vairāk līdzinās gaismas stariem.

"Eņģeļus jūs ne tik daudz redzat, kā jūtat viņu klātbūtni. Tie līdzinās saules gaismai, kas uz jums krīt cauri kristāla vāzei," tēvs Lavatori stāstīja eņģeļiem veltītā konferencē, kas šomēnes notika Romā.

Konferenci ar Vatikāna atbalstu rīkoja Itālijas Mākslas asociācija, un tā notika ar renesanses laikmeta freskām bagātīgi rotātā zālē. "Es domāju, ka šī ir jauna eņģeļu atklāšana kristietībā," teica tēvs Lavatori.

Viņš uzsvēra, ka, pateicoties jaunajām reliģijām un īpaši Ziemassvētku laikam, eņģeļa tēla popularizēšana ir atzīstama lieta, taču mākslinieciskās vīzijas ir sakropļojušas eņģeļa reālo tēlu.

"Autora fantāzijām ir sava vieta, taču jums ir jāsaprot, ka patiesība eņģeļi izskatās pavisam savādāk - tiem nav spārnu un tiem nav nekā kopīga ar ķerubiem," klātesošos izglītoja tēvs Lavatori.

Mācītājs piebilda, ka šobrīd cilvēcei eņģeļi ir vajadzīgi vairāk nekā jebkad, jo sabiedrībā pieaug sekularizācija un materiālisms, kas būtībā ir "atvērtas durvis" nelabajam.

"Ļaunie spēki mūsu pasaulē ir ienākuši daudz ciešāk, nekā mēs varam iedomāties. Par to liecina milzīgās rindas, kas pieteikušās pie eksorcistiem. Pāvests Francisks vairāk runā par velnu, nekā par eņģeļiem, un tas ir pareizi, bet arī eņģeļiem ir jāpievērš liela uzmanība," teica Vatikāna angelologs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!