Foto: AFP/Scanpix
Joga pieskaitāma sātaniskām praksēm, jo tās popularizētāji vairo ļaunumu, teikts pretrunīgi vērtētā paziņojumā, ko šonedēļ izplatījis Vatikāna galvenais eksorcists, 85 gadus vecais tēvs Gabriele Amorts.

Pēc galvenā eksorcista domām, joga, kas pirmajā brīdī šķiet nevainīga nodarbošanās, ir sātana triks, jo tās mērķis ir ķermeņa relaksācija.

Eksorcists savā paziņojumā vērš uzmanību uz to, ka joga balstās austrumu reliģijās, kas tic reinkarnācijai. Tāpēc Gabriele Amorts ir pārliecināts, ka kristiešiem vajadzētu turēties no tās tālāk.

Turklāt par sātaniskām garīdznieks nodēvējis arī grāmatas par Hariju Poteru. Pēc viņa domām, šīs grāmatas saistītas ar maģiju, kas savukārt  liecina, ka tas ir ceļš pie sātana.

Itālijas Jogas asociācija, atbildot uz Vatikāna pārstāvja paziņojumu, to nodēvējusi par mulsinošu. Tās pārstāvji uzsver, ka tā nemaz nav reliģiska prakse, vienlaikus nepaskaidrojot, kā viņu pārliecībai atbilst solījumi nostiprināt garu un atbrīvot dvēseli no kaislībām.

Reinkarnācija ietver dvēseļu daudzkārtēju pārmiesošanos no viena ķermeņa citā, līdz nebūs dzēsti visi grēki. Tikai tad dvēsele spēs iegūt pilnīgu apvienošanos ar Visumu - nirvānu.

Turpretī kristīgā ticība māca, grēcīga vai pareiza dzīve ir cilvēka apzināta izvēle, un pēc fiziskā ķermeņa nāves katram pašam jāatbild par dzīves laikā sastrādāto Dieva tiesas priekšā. Tādējādi ticību reinkarnācijai kristieši uztver kā mēģinājumu aizbēgt no atbildības par saviem grēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!