Satraukumu pasaules medijos izraisījis kāds YouTube publiskots video sižets, kurā redzams, kā vjetnamieši uz transportēšanas platformas novieto jūras monstru, kas izskatās pēc nesaprotamas izcelsmes radības.

Kā vēsta resurss Mirror, eiropiešiem un amerikāņiem gan uzreiz nāk prātā citas asociācijas - dīvainās radības no Holivudas kulta šausmu filmas Zemes drudzis (Tremors) ar Kevinu Bēkonu galvenajā lomā.

Lai gan pie video teikts, ka ap monstru sapulcējušies ļaudis ir no Vjetnamas, interneta lietotāji apšauba šī apgalvojumu patiesumu - viņi runā khmeru valodā, kas ievērojami atšķiras no taizemiešu, vjetnamiešu un laosiešu valodām, tāpēc, visticamāk, tas noticis Kambodžā.

Kā redzams video, monstra pārvietošana piesaistījusi lielu vietējo iedzīvotāju uzmanību, kuri notiekošo cenšas iemūžināt ar mobilajiem tālruņiem.

Redzams, ka uz īpatnējās radības ķermeņa ir peldspurām līdzīgi veidojumi, bet purnu grezno spēcīgi žokļi.

Lai gan daudzi interneta lietotāji uzskata, ka radība ir vienkāršs valis, gan ārvalstu mediji, gan nozares eksperti ar secinājumiem nesteidzas, jo daudz kas liecina, ka tik vienkārša atbilde nav iespējama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!