Foto: Publicitātes foto
Britu zinātniece Megija Alderina-Pokoka ir pārliecināta, ka citplanētieši eksistē un izskatās līdzīgi milzu medūzām, kas peld caur metāna mākoņiem un pārtiek no ķīmiskām barības vielām.

Kā vēsta izdevums The Daily Telegraph, citplanētieši noturas gaisā, izmantojot sīpoliem līdzīgus "peldpūšļus" un komunicē ar gaismas impulsu palīdzību.

Alderina-Pokoka, kura ir viena no vadošajām zinātniecēm Eiropas kosmosa izpētes uzņēmumā Astrium, sacīja: "Mūsu iztēli dabiski ierobežo tas, ko redzam sev apkārt. Konvencionālais uzskats ir, ka dzīvības nodrošināšanai vajadzīgs ūdens un tā balstīta uz oglekli.

Bet daži pētnieki nodarbojas ar aizraujošiem projektiem, spēlējoties ar tādām idejām kā dzīvības formas, kuru pamatā būtu silīcijs. Silīcijs periodiskajā tabulā atrodas mazliet zemāk nekā ogleklis, tiem ir dažas līdzīgas īpašības, turklāt tas Visumā plaši pieejams. Tāpēc iespējams iztēloties DNS līdzīgas struktūras no silīcija,"  uzskata zinātniece.

Viņa arī nenoliedz iespēju, ka dzīvība var pastāvēt vispār bez DNS. Viņasprāt, citplanētieši nespētu izdzīvot uz Zemes, jo mitrā un ar skābekli piesātinātā atmosfēra uz tiem atstātu nāvējoši korozīvu iespaidu. Savukārt cilvēki nespētu izdzīvot uz Titāna.

Balstoties uz jaunākajiem atklājumiem par planētām, kas riņķo ar zvaigznēm, viņa arī izteikusi pieņēmumu, ka mūsu Piena ceļa galaktikā dzīvo četras saprātīgas ārpuszemes civilizācijas. Tomēr tās atrodas tik tālu, ka Zemes iedzīvotāji tās, visticamāk, nekad neieraudzīšot.

"Kosmosa kuģis Voyager 1, kurā atrodas dažādās valodās ierakstītie sveicieni no Zemes, virzās cauri Saules sistēmai kopš septiņdesmitajiem gadiem un tikai nesen ir iekļuvis tālākajā kosmosa apgabalā," viņa sacīja. 

"Lai nokļūtu līdz mūsu tuvākajai kaimiņos esošajai zvaigznei, Centaura Proksimai, būtu vajadzīgi 76 000 gadi," piebilda Alderina-Pokoka, kura sadarbībā ar māksliniekiem uzzīmējusi medūzveidīgos citplanētiešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!