Foto: Reuters/Scanpix
21. augustā daudzviet pasaulē būs vērojams pilns Saules aptumsums, un, kā jau tas ierasti notiek pirms tik zīmīgām kosmiskajām parādībām, aptumsuma priekšvakarā sarosījušies pastarās dienas gaidītāji, kuri cer, ka beidzot reizi par visām reizēm pienāks ilgi gaidītais pasaules gals.

Aizvadītajā nedēļā lielu mediju ievērību izpelnījās kristiešu numerologa, zvaigžņu pētnieka un publicista Deivida Mīda paziņojums, ka drīzumā gaidāmais aptumsums esot pasaules gala priekšvēstnesis.

Mīds vēstīja, ka viņš esot veicis virkni dažādu aprēķinu, kā arī izanalizējis zvaigžņu un planētu novietojumu un pat smēlies gudrības Bībelē, lai noteiktu konkrētu datumu, kad Zeme ies bojā.

Konspirācijas teoriju piekritējs bija norādījis, ka pasaules gals notiks 23. septembrī, un to izraisīs mistiskā planēta X jeb Nibiru, kas ik pa laikam ieklīst Saules sistēmā.

Kamēr daži par Mīda, kurš, starp citu, noslēpumainajai planētai X pat veltījis grāmatu "Planet X – The 2017 Arrival", smīkņāja, netrūka arī tādu, kas sliecās viņam piekrist, ka gaidāma liela nelaime.

Šonedēļ Mīds atkal licis par sevi runāt. Cenšoties pārliecināt ļaužu masas, ka viņa teorija par pasaules galu ir neapgāžama, viņš izdevumam "Daily Star Online" pavēstījis – arī Heopsa piramīdas, kura tiek dēvēta arī par Hufu jeb vienkārši Lielo piramīdu, novietojums iezīmējot pasaules gala datumu.

Mīds apgalvo, ka piramīdā esot divi ļoti svarīgi tuneļi, kas izveidoti tādos leņķos, ka pēc 20. septembra iepretim to slīpumam debesīs tiks iezīmēti divi noteikti punkti.

"Pārbaudīsim faktus: piramīda tika uzcelta pirms piectūkstoš gadiem, un to izdarīja kāds, kura zināšanu līmenis bija pārdabisks. Šajā piramīdā nekad nav atrasti cilvēku ķermeņi, dārgumi vai hieroglifi, jo tās patiesais mērķis ir iezīmēt datumu šoruden," sacījis Mīds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!