Foto: F64
Intervija ir visai pateicīgs literārais žanrs: atliek vien tās ievadā intervējamo cilvēku nedaudz paslavēt, un vairāk jautājumu nemaz nav jāuzdod. Taču paradoksālā kārtā neatkarīgi no uzdotajiem jautājumiem gandrīz visi populārie cilvēki nonāk pie vienas un tās pašas ētiskās vērtības – esi tāds, kāds tu esi! Līdz ar to bez jebkādas konkurences ir izkristalizējusies 2011. gadā visbiežāk lietotā frāze Latvijā – esi tāds, kāds tu esi.

Vita Baļčunaite: Esmu tāda, kāda esmu, un netēloju. (Intervija portālā Mango 2011. gada janvārī)

Sindija Vilde: Lai mani pieņem tādu, kāda esmu! (Intervija žurnāla Pastaiga 2011. gada janvāra/februāra numurā)

Lind Leen: Esmu pieņēmusi sevi tādu, kāda esmu. (Intervija žurnāla Santa 2011. gada februāra numurā)

Ērika Eglija: Esmu pieņēmusi sevi tādu, kāda esmu, mīlu sevi, sākot ar matiem un beidzot ar kāju pirkstiem. (Intervija portālā Mango 2011. gada februārī)

Ella jeb Elīna Fūrmane: Tagad es tā pavisam brīvi darbojos ar savām drēbēm - vairs nebaidos pati kaut ko piešūt, piegriezt, uzvilkt kaut ko interesantu un spilgtu. Beidzot esmu es pati. (Saruna ar portālu Mango 2011. gada februārī)

Linda Leen: Esmu tāda, kāda esmu. Ja kādam tas nepatīk, jāmeklē cita kompānija. (Intervija žurnāla Playboy 2011. gada februāra numurā)

Samanta Tīna: Viņai pats svarīgākais ir zināt, ka viņa pieder pati sev! (Reklāmas sauklis uz Samantas Auga, auga rūžeņa koncertturnejas reklāmas plakātiem)

Tatjana Ždanoka: Esmu ļoti vspiļčivij un piekasīga. Emu tāda, kāda esmu. (Intervija žurnāla Santa 2011. gada marta numurā)

Lauris Reiniks: Mani var mīlēt par to, ka nekautrējos no visām muļķībām. Kāds esmu, tāds esmu. (Intervija žurnāla Santa 2011. gada maija numurā)

Marats Ogļezņevs: Uzskatu, ka mēs izdarījām visu, kas bija mūsu spēkos. Mēs esam tādi, kādi esam! (Grupas Musiqq intervija portālam Delfi 2011. gada maijā uzreiz pēc izgāšanās Eirovīzijā)

Nikolajs Puzikovs: Cik daudz tu izdarīsi, tik daudz arī būs. Galvenais ir būt tādam, kāds tu esi. (Intervija žurnāla TV Izklaide 2011. gada septembra numurā)

Rēzija Kalniņa (attēlā): Beidzot gribu būt pieaugusi un sev pateikt: es nekad nebūšu norma, esmu tāda, kāda esmu. Un beidzot sevi pieņemt. (Intervija žurnāla Annas psiholoģija 2011. gada oktobra numurā)

Aisha jeb Aija Andrejeva: Īpašos dzīves brīžos atceros, ka vectētiņš man gandrīz vai lūdzās: "Aijiņ, neļauj nevienam sasist un sabradāt savu dvēselīti. Esi vienmēr tāda, kāda esi." (Intervija žurnāla Ieva 2011. gada oktobra numurā)

Santa Anča: Varbūt mana lielākā veiksme ir iespēja būt tādai, kāda esmu. (Intervija žurnāla Santa 2011. gada novembra numurā)

Gacho jeb Gatis Irbe: Es esmu es pats un negribu būt neviens cits - jābūt ir pašam sev. (Saruna ar izklaides portālu Mango 2011. gada Rīgas modes nedēļas laikā)

Rēzija Kalniņa: Es pēdējos gados dzīvoju diezgan noslēgtu dzīvi, tāpēc nevaru teikt, ka mani kāds mēģina pārtaisīt. Ierobežot, ielikt krātiņā, būrītī... jā! To mēģina. Nespēj samierināties ar to, ka esmu tāda, kāda esmu. (Intervija žurnāla Ieva 2011. gada novembra numurā)

Anna Rozīte: Man patīk Andželīna Džolija, Dženifera Lopesa un Bejonsa Noulza. Viņas mani iedvesmo ar saviem darbiem un personībām, lai gan tieši līdzināties kādai no viņām es necenšos, jo es esmu, kas es esmu, un mainīt sevi negribu. (Saruna ar izklaides portālu Mango 2011. gada novembrī)

Viesturs Kairišs: Nīče teicis: kļūsti par to, kas tu esi! Tas ir garš un grūts ceļš, bet vienīgā vērtība, pēc kuras tiekties. (Intervija žurnāla Ir 2011. gada novembra numurā)

Andris Kivičs: Gribu, lai cilvēki ir laimīgi, apmierināti un lepojas ar to, kas viņiem ir, nevis sūrojas un raud pēc tā, kā viņiem nav. Lai cilvēki iemācās pieņemt citus un - galvenais - paši sevi tādus, kādi viņi ir. (Pēdējā frāze no Kiviča autobiogrāfijas Mana privātā dzīve).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!