Foto: Vida Press
Nākamā 2014. gada Ginesa rekordu grāmata, kurā tiek apkopoti gada izcilākie rādītāji visdažādākajās kategorijās, jau ir nākusi klajā, taču rekordi krīt un mainās un jaunas kategorijas nāk klāt nemitīgi.

Tāpēc daudzi mediji izvēlas savus stulbo, trako un neparasto rekordu topus, jo starp gada izcilākajiem sasniegumiem nereti ir tādas dīvainības, kas katru cilvēku pārsteidz atkarībā no viņa paša izglītotības un samaitātības pakāpes.

Protams, vairums rekordu ir no "citius, altius, fortius" sērijas, kā arī "bariņā jautrāk", tāpēc kārtējo reizi pārspēti masveidīguma rekordi - sākot no lielākā nūdistu skaita ūdenī un beidzot ar gada vērienīgākajām kāzām (kādai līgavai Šrilankā tikai līgavas māsu vien bija 126).

Savukārt, ja parādās tāds fenomens kā "tverkings" jeb dibena kratīšana, tad uzreiz atrodas entuziasti, kuri dibenu kratīt vēlas lielā barā un, protams, kā paši pirmie ierakstīties Ginesa rekordu grāmatā.

Tāpat aizvien vairāk rekordi tiek sasniegti mākslīgi, iesaistot tajos dzīvniekus, tāpēc nav brīnums, ka rekordistu vidū ir uz troses balansējošs suns vai ar skrituļdēli braucoša kaza.

Ir arī tādi rekordi, līdz kuriem grūtāk aizdomāties, bet vieglāk īstenot, - piemēram, Brendons Jangblads Kī šogad kļuvis par cilvēku, kurš visātrākajā laikā trāpījis pieciem mērķiem ar pienu, kas izspiests no viņa acīm.

Taču joprojām netiek ignorēti arī dabas rekordi - piemēram, šogad Marija Džonsa-Eliota kļuva par māmiņu, kuras dvīņi piedzimuši ar vislielāko laika starpību, proti, 87 dienām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!