Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Mirozamā, Indijā, mūžībā devies vīrietis, kurš neoficiāli uzskatīts par pasaulē viskuplākās ģimenes galvu, ziņo "Reuters".

76 gadus vecais Zions Čans devies mūžībā, pavēstījušas Mirozamas štata varasiestādes. Čans dzīves laikā bija vadītājs reliģiska rakstura kristietiskai organizācijai, kas praktizēja poligāmiju. Šādu sektu 1942. gadā nodibināja Čana tēvs, un tajā darbojas simtiem ģimeņu visā pasaulē.

Šis vīrs sava mūža laikā precējies ar 39 sievietēm, kuras viņam dzemdējušas kopumā 94 bērnus. Čanam bijuši 33 mazbērni un arī viens mazmazbērns. Vīrietis miris no hipertensijas, viņam bijis arī cukura diabēts.

Zions kopā ar savu ģimeni mitinājās nomaļā Mirozamas štata ciematiņā, četrstāvu ēkā ar 100 istabām. Viņa dēļ šis ciemats kļuva par iecienītu tūristu apskates vietu.

Vai Zions Čans oficiāli bijis pasaulē viskuplākās ģimenes galva, apgalvot tomēr nevar, jo Vinstonam Blekmoram no Kanādas ir ap 150 bērnu, kurus pasaulē laidušas 27 viņa sievas. Blekmors ir poligāmas mormoņu sektas vadītājs.

Aģentūra "Reuters" pie Čana ģimenes viesojās 2011. gada oktobrī, kad arī tapušas kuplās saimes fotogrāfijas. Toreiz nu jau nelaiķis teica, ka grib vēl kuplāku ģimeni. "Man ir tik daudz cilvēku, par kuriem jārūpējas un kuri jāpieskata! Es uzskatu, ka esmu laimīgs vīrietis," pauda Čans.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!