Foto: Mango

Aktrise un pasākumu vadītāja Agnese Zeltiņa (attēlā), kura šobrīd uz nenoteiktu laiku kopā ar režisoru Miku Ozoliņu devusies uz Losandželosu, savā Twitter mikroblogā paudusi uztraukumu par to, ka šajā sociālajā tīklā notiek spiegošana.

Janvāra vidū gan Zeltiņa, gan Ozoliņš dažādos savos internetā izveidotajos profilos izvietoja ierakstus, kas liecināja, ka abi vienlaicīgi devušies uz Losandželosu. Izklaides portāls Mango šo informāciju publiskoja, un vēlāk līdzīga satura ziņas parādījās arī citos pašmāju medijos.

Abi kinoindustrijas darboņi no komentāriem par savu kopīgo ceļojumu uz Losandželosu atturējušies, bet šīs nedēļas sākumā Zeltiņa savā Twitter profilā ievietojusi ierakstu, kas liek domāt, ka aktrisi satrauc šajā populārajā mikroblogu vietnē notiekošā "spiegošana".

Te gan jānorāda, ka gan Zeltiņas, gan Ozoliņa Twitter ieraksti ir publiski pieejami. Lai gan aktrise saviem ierakstiem uzlikusi nosacītu bloķēšanas sistēmu, kas aktrises rakstīto ļauj izlasīt tikai viņas apstiprinātiem cilvēkiem, Mango ir pārliecinājies, ka Zeltiņa apstiprina pilnīgi visus, kas vien viņai nosūta pieprasījumu.

Pasaules mediju prakse pierāda, ka jau labu laiku Twitter tīkls žurnālistu vidū tiek izmantots kā informācijas ieguves veids par dažāda mēroga zvaigznēm un zvaigznītēm, un arī Latvijas preses pārstāvji pamazām pārņem šo praksi.

Tiesa, pasaulē ir gadījušies arī dažādi pārpratumi, izmantojot Twitter tīklā publicēto informāciju - piemēram, aizvadītā gada vasarā tika izplatītas ziņas par amerikāņu popdziedātājas Britnijas Spīrsas nāvi, jo nenoskaidroti hakeri bija uzlauzuši viņas Twitter profilu un tur publicējuši šādu informāciju.

Pēc izklaides portāla Mango novērojumiem, aktīvākie Twitter lietotāji pašmāju šovbiznesā ir dziedātājs Lauris Reiniks, dejotāja Aleksandra Kurusova, modelis un mūziķis Markus Riva, bijusī televīzijas zvaigzne Iveta Feldmane, dziedātāja Linda Leen un citi, bet viscītīgāk savas gaitas Twitter tīklā atspoguļo ekspremjera Viļa Krištopana meita Nikola, kura šobrīd dzīvo un mācās ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!