Šonedēļ visai īpatnēju skatu novērojis 43 gadus vecais mārketinga menedžeris Peters Lundgrēns no Gēteborgas – vīrietis pie savas mājas ieraudzīja, kā ar grupveida seksu nodarbojas trīs aļņi.

Sākumā zviedrs mierīgi nolūkojies, kā aļņi viņa dārzā mielojas ar āboliem, jo šāda parādībā Zviedrijā ir visai izplatīta, bet kad visi trīs dzīvnieki uzsāka mīlas rotaļas, Lundgrēns paķēra fotoaparātu un ķērās pie neparastās nodarbes iemūžināšanas.

Lundgrēns pastāstījis, ka viņš bieži pieradis redzēt, kā aļņi ēd ābolus, nereti no tiem arī apdullinoties (par vienu šādu gadījumu, kad piedzēries alnis iesprūda kokā, var lasīt šeit), bet nekad iepriekš viņš nebija redzējis, ar kādu aizrautību notiek aļņu grupveida seksa rotaļas.

Kā vietējam interneta portālam The Local paskaidrojis dzīvnieku uzvedības eksperts Pērs Granšteds, parasti aļņi kopojas tikai mežā, taču situācijas dīvainību pastiprina arī fakts, ka aļņu pārošanās periods beidzas jau oktobra sākumā.

Kā pastāstījis speciālists, situācija, kad viens alnis noraugās divu citu aļņu mīlas rotaļā, nav nekas neparasts - parasti vairāki tēviņi pretendē uz vienu mātīti, bet zaudētājiem nekas cits neatliek, kā noraudzīties uz uzvarētāja triumfu. Un tomēr trešais alnis mīlas rotaļās parasti vis neiesaistās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!