Aizvadītā gada 18. oktobra rīts vietējo joku mīļotāju atmiņā palicis ar to, ka tieši šajā dienā plašākai sabiedrībai tapa zināms par Rīgas Amatniecības vidusskolas kojās notikušu ķīviņu, kurā izskanēja nu jau par tautas folkloru kļuvusī frāze "Huļi bļoda ir netīra?".

Toreiz kāds koju iemītnieks bija tautās palaidis video, kurā iemūžināts divu puišu konflikts - viens no viņiem bija nolēmis uzsākt cīņu pret netīrību istabiņā, kurā viņš mitinās, bet otrs puisis satraukto un iereibušo biedru mēģina nomierināt.

Vēlāk tapa zināms, ka video galvenais varonis Rihards šī atgadījuma dēļ izmests no kojām, bet citas mācību iestādes kopmītnēs viņam vieta nav atradusies. Tas, kā tālāk pavērsusies kārtību mīlošā puiša dzīve, nav zināms, jo  par "huļi džeku" dēvētais Rihards pēc liekas publicitātes vairs nealkst.

Neilgi pēc video kļūšanas par vietējā mēroga sensāciju žurnālā Ir Riharda neparasti savaldīgais kaimiņš Oskars bija atklājis detaļas par ķīviņa iemeslu - viņš daudz apspriesto bļodiņu izmantojis divas reizes, bet pēc otrās lietošanas nav paguvis to nomazgāt.

"Mēs arī iepriekš ņēmām viens otra pārtiku un traukus. Jā, toreiz neizmazgāju pēc brokastu pārslām, kas mēdz pieķept," nāciju satraucošās detaļas žurnālam Ir atklāja Oskars, kurš bija absolūtā neizpratnē par to, kā šis, viņaprāt, trulais video varēja kļūt tik populārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!