Foto: DELFI
Maija sākumā Latvijas šovbiznesu pāršalca skandāls – labvēle, kura uzdāvināja slavenajai Inesei Adario (attēlā) sintezatoru profesionālās darbības veikšanai, to prasīja atpakaļ, uzzinājusi, ka Inese uzreiz metusies instrumentu tirgot. Pēc abu pušu publiskas vārdu apmaiņas dāvinātāja Zane Hartmane beidzot pieņēmusi gala lēmumu attiecībā uz Inesi un sintezatoru.

Skandāls uzplaiksnīja maija sākumā, kad Zane vērsās pie DELFI Izklaides, lūdzot palīdzību kādā neērtā situācijā. Sievietei bija kļuvis kauns klausīties Ineses nemitīgajās žēlabās par naudas trūkumu un lūgumos faniem viņai šo un to izdāvināt.

Viņa izlēma uzdāvināt dziedātājai dārgu sintezatoru, jo Inese sūdzējās, ka viņas Tyros salūzis, bet bez instrumenta nav iespējas strādāt.

Gaidītās sirsnīgās pateicības vietā Zane saņēma pliku paldies, kam pēc neilga laika sekoja atklājums, ka Inese dāvanu mēģina notirgot Facebook krāmu tirdziņā. Pati Inese privātās sarunās ar Zani bijusi visai asa, tāpēc labvēle izlēma skandālā iesaistīt presi.

Vairākas nedēļas abas puses situāciju iztirzāja publiski, neskopojoties ar apvainojumiem. Inese pauda rūgtumu par faktu, ka cilvēks, kurš uzdāvina dāvanu, pēc brīža to prasa atpakaļ, bet Zane, Ineses attieksmes šokēta, atklāja detaļas par skaudrajiem sadzīves apstākļiem Adario ģimenē, kurus novērojusi, kad viesojusies Priekulē, lai pasniegtu dāvanu. Epopejā iesaistījās pat Paskvāle, aizstāvot savu sieviņu.

Galu galā Zane solījās mērot tālo ceļu uz Priekuli, lai savu dāvanu atkal paņemtu atpakaļ, un Inese pat paziņoja, ka vēlas to ātrāk atdot, jo tas glabājot negatīvo enerģiju, tajā pašā laikā gan nobloķējot kontaktus ar labvēli un pārstājot sazināties. Bija skaidrs, ka brauciens uz Priekuli, lai atgūtu sintezatoru, varētu nebeigties labi.

Tomēr Zane beigās izlēmusi pielikt punktu šai epopejai, atstājot sintezatoru dziedātājai. Sieviete spriež, ka plašais publiskais skandāls būs laba mācība gan viņai pašai, gan liks arī citiem ziedotājiem padomāt par to, vai viņu dāvanas patiešām tiek izmantotas cēlā mērķa vārdā.

"Man arī galīgi nav laika dzīties uz tiem laukiem," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Zane. Labvēle jau nogurusi no publiskās skandalēšanās un spriež, ka braukšana un Priekuli un mēģināšana sadzīt rokā Inesi, varētu beigties vien ar velti iztērētu enerģiju, laiku un benzīnu.  

"Man jau vēmiens nāk no tā visa. Ne jau sintezatorā tā lieta. Esmu pat saņēmusi draudus no Ineses pielūdzējiem," par pateicību, ko saņēmusi par savu dārgo dāvanu stāsta Zane, piebilstot, ka nu jau par to visu pasmejas un izvēlas dzīvot tālāk, atstājot sintezatora lietu vien uz pašas Ineses sirdsapziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!