Foto: Kadrs no video
Agrāk viss bija vienkārši – ar citiem vecākiem piespiedu kārtā nācās tikties tikai pāris reizes gadā vecāku sapulcēs. Savukārt mūsdienās plāni tiek kaldināti un savu lolojumu ikdiena skolā vai bērnudārzā tiek iztirzāta “WhatsApp” čatiņos, un daudzas mammas un tēti noteikti atzīs – virtuālās apspriedes bieži vien mēdz izvērsties karstās diskusijās, kas robežojas ar bezjēdzīgu vājprātu.

Īpaši spraigs periods vecāku čatos ir pirmssvētku laiks, kad jāvienojas par dāvanām audzinātājām un skolotājiem. Ziemassvētkos lauvas tiesa uzmanības izpelnās arī tradicionālās saldumu pakas, kas mūsdienās vairs nav tikai parastas kulītes ar bonbongām un našķiem, bet dažu vecāku acīs – pārcukurots mēslu maisiņš ar laika degli.

Diskusijas vecāku čatos mēdz izvērsties ne mazāk karstas kā Saeimas debates, kad tribīnē uzkāpj kāds balamute. Nelielu priekšstatu par to visu iespējams gūt asprātīgā video, ar kuru sociālajos tīklos padalījusies dizainere, "body positive" kustības popularizētāja un divu dēlu mamma Indra Salceviča.

Indra izveidojusi asprātīgu parodiju, kurā iejutusies dažādu vecāku tēlos un paudusi dažādus atšķirīgus viedokļus par to, kas bērniņiem vajadzīgs šajos Ziemassvētkos, un sižets virtuālajā vidē izpelnījies daudzu vecāku sajūsmu.

"Ikviens vecāks agri vai vēlu nonāk īpašajā skolas čatiņā! Šiem čatiņiem īpaša aktivitāte norit tieši pirms svētkiem. Trīs minūtes kāda čata dzīvē. Izbaudiet!" video aprakstā vēstījusi Indra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!