Foto: Kadrs no video

"Eirovīzijas" fanu vidū par varenu hitu kļuvis raidorganizācijas BBC video fragments, kurā korespondente Ketija Valdermane uz ielas satiktu fanu noturējusi par pašu Käärijä – somu reperi, kuram bukmeikeri paredz pirmo vai otro vietu "Eirovīzijā".

Amizanto situāciju vietnē "Twitter" publiskoja cits BBC žurnālists Skots Braiens, publiskojot īsu video no kolēģes intervijas ar Liverpūlē uz ielas sastapto "mākslinieku". Viņš gan ir tikai Somijas fans, tomēr titros nogodāts par Somijas pārstāvi.

Kaismīgais līdzjutējs – tērpies uz mata tāpat kā īstais Käärijä uz skatuves – slavēja lielisko Liverpūli: "Pilsēta ir tik draudzīga, visapkārt tāds vieglums," sacīja pilsētas viesis, kurš finālā noteikti turēs īkšķus par skaņdarbu "Cha cha cha".

Vēlāk BBC bija spiesta atvainoties par misēkli, šo cilvēku noturot par somu dziedātāju. Arī pati Valdermane vēlāk skaidroja, ka sajaukusi kungus, jo redzējusi, ka apkārtējie ļoti naski pūlas nofotografēties ar kolorīto fanu un prasīja autogrāfus, turklāt viņš apliecinājis, ka ir no Somijas. Jau vēlāk reportiere tomēr satikusi arī īsto Käärijä.

Kas ir Käärijä? 29 gadus vecs reperis no Somijas, īstajā vārdā Jere Poihonens. Viņa skatuves pseidonīms ir vārdu spēle, netulkojama idioma. Somu valodā vārds 'kääriä' nozīmē 'iesaiņot'. Šim māksliniekam ne viens vien paredz pat uzvaru "Eirovīzijā" šogad.

Dziesmu konkursa "Eirovīzija" fināls jau sestdien, 13. maijā. Tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!