Foto: Vida Press

Ilgu laiku daudzu tūristu, kas devušies uz Havaju salām, prātus nodarbināja mistiska aina, kas nereti paveras Hilo lidostā – dīvaini, spoži objekti karājas debesīs netālu no skrejceļa. Vairums, protams, pieņēmuši, ka savām acīm skatījuši NLO, taču beidzot parādībai rasts izskaidrojums.

Fotogrāfs Tims Raits iemūžinājis gaismekļus, ko daudzi pasludinājuši par NLO, un vēlāk viņš bildes parādījis ASV Transporta drošības administrācijas pārstāvim, kurš sniedzis loģisku un racionālu izskaidrojumu leģendai, kas gadiem klejojusi tūristu vidū.

Kā fotogrāfam paskaidrojis pārstāvis, divi NLO Hilo lidostas teritorijā novērojami tikai tad, ja cilvēks nostājies vienā konkrētā vietā. Veroties caur logu uz skrejceļu, dažādu sakritību dēļ rodas gaismas ilūzija.

"Vairākkārt esmu redzējis, ka cilvēki skrien pie loga un mēģina saprast, kas tie par spožiem puslokiem debesīs. Vestibilā karājas divas lampas, kuras gluži vienkārši atspīd skaņu slāpējošajos logos, radot ilūziju, ka netālu no skrejceļa dreifē lidojošie šķīvīši," fotogrāfam paskaidrojis zinātājs.

Lieki teikt, ka vēsts ļoti saskumdinājusi daudzus, kas līdz šim svēti ticējuši, ka NLO ir bieži viesi Havaju salu lidostā. Transporta drošības administrācijas pārstāvis pilnībā apgāzis teoriju par citplanētiešu kuģiem, kas nekautrējas gaišā dienas laikā parādīties tūristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!