Foto: Reuters/Scanpix
Beļģijas galvaspilsētas Briseles centrā ik vakaru parādās kāds večuks ar divām kūjiņām, kurš ģērbies karaliskā pingvīna kostīmā: 79 gadus vecais pensionārs Alfrēds Devids (attēlā) nav nekādas dzīvnieku aizsardzības biedrības loceklis – viņš vienkārši sevi izjūt kā pingvīnu.

Pēdējos 40 gadus vīrietis, kurš nu vietējo iedzīvotāju vidu ir pazīstams ar vārdu "Monsieur Pingouin", ir vienkārši apsēsts ar šo putnu - krāj figūriņas un fotogrāfijas (šobrīd viņa kolekcijā ir 3500 eksemplāri, kas ir pietiekami, lai atvērtu muzeju), ieraksta vietējā televīzijā translētos raidījumus par šī putna dzīvi.

Kā noskaidrojusi vietējā prese, Alfrēda dzīve krasi mainījās 1968. gadā, kad viņš iekļuva auto avārijā - kopš tā laika vīrietis pārvietojas tikai līdzīgi pingvīniem un arī runāt atsakās par jebko citu, kā vien pingvīniem.

Savā testamentā Alfrēds izteicis vēlēšanos, lai viņš tiktu apglabāts blakus saviem mīluļiem Antarktīdā, un speciāli šim mērķim bankā atvēris īpašu kontu. "Mans kvēlākais sapnis ir būt apbedītam dziļi okeānā, kur dzīvo mani mīļie pingvīni," stāstījis Alfrēds.

Arī starptautiskā sabiedrībā novērtējusi Alfrēda apsēstību, tāpēc 1992. gadā viņš pat bija uzaicināts uz filmas Batman Begins pirmizrādi, kurā Betmena pretinieka - Pingvīncilvēka - lomā bija iejuties aktieris Denijs DeVito.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!