Foto: stock.xchng
Kāds 17 gadus vecs jaunietis no Ķīnas dienvidaustrumu provinces Kvandžou nogriezis sev dzimumlocekli – puisis šādu rīcību skaidrojis ar to, ka viņu nomocījusi pārāk bieža erekcija.

Traucējošā orgāna nogriešanas "operāciju" puisis īstenojis, gulēdams savā gultā. Kad vecāki, izdzirdējuši mežonīgu kaucienu, iesteidzās dēla istabā, viņi gandrīz vai paši paģībuši no šausmām.

Kā vēsta Ķīnas mediji, vecāki dēlu nekavējoties aizveduši uz tuvāko klīniku, kur ārstiem izdevās apturēt dzīvībai bīstamo asiņošanu.

Pēc tam jaunietis un viņa orgāns nogādāti citā slimnīcā, kur vīrietības simbols puisim piešūdināts atpakaļ. Ārsti apgalvo, ka operācija noritējusi veiksmīgi un turpmāk puisim būs normāla dzimumdzīve, ja vien, protams, viņš neizdomās no locekļa atbrīvoties atkārtoti.

Pēdējos gados mediji nereti vēsta par līdzīgiem incidentiem, taču iemesli locekļa nogriešanai katram drosminiekam ir dažādi, piemēram, dusmas vai pārlieku liela miesaskārība. Zināmi arī gadījumi, kad peni savam vīram nogriež sieva.

Vienīgais Latvijā zināmais šāda veida gadījums notika 2006. gada jūlijā, kad slimnīcā tika nogādāts kāds 30 gadus vecs vīrietis ar pilnībā nogrieztu dzimumlocekli. Vīrietis bija atklājis, ka, kopā ar draugiem lietojot alkoholu, viņš uz 1000 latiem saderējis, ka pats sev nogriezīs dzimumlocekli, un to arī izdarījis.

Pēc 3,5 stundu ilgas operācijas locekli veiksmīgi izdevās piešūt atpakaļ, lai gan tas bija novārtīts ar smiltīm, bet tā bija pirmā Latvijā veiktā šāda veida operācija.

Toreiz operāciju veikušais ķirurgs Aivars Tihonovs atzina, ka tikai psihiski nevesels cilvēks var ko tādu sev nodarīt, un, kā liecina pasaules ārstu prakse, šādos gadījumos locekļa replantācija tiek veikta ļoti reti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!