Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā dizainere Kristīne Deimon (attēlā ar pašas perfekti pieaudzētām skropstām) bērniņa gaidību laikā aktīvi strādā skaistumkopšanas biznesā – viņa nodarbojas ar skropstu pieaudzēšanu un manikīru. Kamēr Rīgas meitenes jūsmo par Deimon talantu arī šajā jomā, klientes Valmierā, sajutušas skaudību un konkurenci, uzsākušas īstu nomelnošanas kampaņu.

Valmierieši jau izsenis apskauduši turīgo ģimeni

Kā novērojusi skropstu meistare, sociālajā tīklā Facebook sākusies viņas nomelnošanas kampaņa – meitenes uzdodas par viņas klientēm un sūdzas, ka Deimon dēļ esot palikušas bez skropstām.

Deimon, kura darboties šajā jomā sāka vēl tad, kad citi gāja skolā, jau ieguvusi zināmu rūdījumu biznesā, tāpēc uzreiz atšifrējusi, no kurienes šīs baumas.

"Mana dzimtā pilsēta ir Valmiera. Reti kurš no maniem vienaudžiem dzīvē ir sasniedzis ko vērā ņemamu. Tieši no valmieriešiem es visbiežāk dzirdu vīpsnājošus, pat nepiedienīgus komentārus.

Jau no sākta gala mēs ar māsu Valmierā daudziem nepatikām. Mūsu mātei pilsētā bija bizness, viņa nodrošināja mums, tīnēm, visu nepieciešamo – telefonus, naudu. Pēc savām pirmajām modes skatēm visi negatīvie komentāri, ko dzirdēju, bija saistīti ar Valmieru.

Skaidrs, ka te runa par personīgām antipātijām," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Deimon. Viņa spriež, ka kāds cilvēks no Valmieras, kurš nevar pārdzīvot novadnieces izsišanos dzīvē, rod sev mierinājumu, internetā izvēršot šo antireklāmu.

Aizdomās tur provinces konkurenti

Māksliniece atklāj interesantu niansi. Ja no Rīgas klientiem viņa dzird tikai un vienīgi pozitīvas atsauksmes, tieši valmierieši ir tie, kuri metušies publiski ķengāties. Deimon uzreiz atmaskojusi, ka ķengājošais stāsts ir safabricēts, jo, piemēram, it kā cietušās meitenes māsa skropstu pieaudzēšanu pie Deimon apmeklējusi vairākkārt.

"Rodas jautājums, - ja būtu slikti, vai tad tu nāktu otro un trešo reizi? Ir vairākas meitenes, kuras nav bijušas pie manis, taču apgalvo, ka ir bijušas. Taču es nekad neesmu viņas redzējusi. Sanāk amizanti.

Turklāt, kas vēl interesanti, vienlaicīgi ar manis nomelnošanu notiek arī Valmieras vietējo meistaru cildināšana, kaut gan katra meitene, kas pie manis ir bijusi, slikti izteikusies par iepriekšējo meistari. Pirmo antireklāmas akciju uzsāka meistare Valmierā, ar kuru konkurēju cenas ziņā," var pastāstīt māksliniece.

Viņa atklāj, ka minēto personu izkonkurējusi, jo strādā mājas apstākļos, līdz ar to var piedāvāt arī labāku cenu. Tas visdrīzāk nav paticis otrai Valmieras meistarei, tāpēc uzsākta nomelnošanas kampaņa. "Provincēs ir lielāka klientūra, jo trūkst meistaru, kas kvalitatīvi sniedz pakalpojumus. Rīgā ir citādāka konkurence," tā Deimon.

Dizainere secinājusi, ka tie, kas viņu internetā regulāri nomelno, ir ļaudis, kuri sūdzas par mazām algām un ir apvainojušies uz visu pasauli. Māksliniece iesaka šiem čīkstētājiem labāk apmeklēt psihologu, nekā uzbrukt viņai un apskaust viņu par to, ko pašiem nav izdevies sasniegt.

Pašas noplēš sev skropstas un vaino Deimon

"Ja viņiem nepatīk mans auto, tatoo, manas krūtis, viņu greizais viedoklis par manu dzīvesveidu nav svarīgs un nav nepieciešams. Man ir jauka un sirsnīga ģimene, pašlaik gaidu otru bērnu, esmu pašpietiekama," uzsver iedvesmojošā sieviete.

Viņa aicina neslavas cēlājus iepazīties ar Krimināllikumu. Par savu profesionalitāti meistare ir droša – sfērā viņa darbojas septiņus gadus, regulāri papildinot pieredzi kursos.

"Pat šobrīd, esot devītajā grūtniecības mēnesī, esmu apmaksājusi kursus, lai dotos uz Maskavu, kur apgūšu skropstu pieaudzēšanas tehniku, kas Latvijā vēl nav ieviesta," stāsta māksliniece. Viņa skaidro, ka nereti tieši pašas klientes vainīgas pie tā, ka pielīmētās skropstas neturas kā nākas.

"Tās var nogulēt, tad tās kritīs ārā ātrāk tieši nogulētā pusē. Ļoti daudzas meitenes mākslīgās skropstas krāso papildus ar tušu, lai vēl kuplāks efekts. Pēc tam tās salīp kopā. Ja pašas skropstas ir īsas un vēlas pielikt garas, jārēķinās, ka tās ļoti ātri izbirs, jo dabīgās skropstas neizturēs mākslīgo smagumu," uzskaita eksperte.

Viņa min, ka pieaudzētā skaistuma mūžu saīsinās taukaini kosmētikas līdzekļi, kā arī nemitīga to bakstīšana. Deimon uzsver, ka savas klientes vienmēr mudina ziņot, ja rodas problēmas – meistare gatava savu darbu pielabot, ja būs tāda vajadzība.

"Ir meitenes, kurām ir alerģija pret līmi, ko mēs daudzas arī nezinām. Šādos gadījumos acis var dažādi reaģēt. Ko dara dažas meitenes? Tai vietā, lai atnāktu un noņemtu alerģiju izraisījušo vielu, viņas pašas saviem spēkiem izplēš savas skropstas kopā ar mākslīgām!

Vēlāk savās kļūdās vaino meistaru," meiteņu rīcību nesaprot Deimon, uzsverot, ka strādā ar trīs veidu līmēm, lai katrai meitenei varētu piemērot individuāli labāko.

Izsaka draudus nieka 20 eiro dēļ

Dizainere norāda uz vēl kādu faktu – antireklāmas izveidotāja divas nedēļas ar Deimon pieaudzētajām skropstām bijusi apmierināta. "Vēlāk izdomāja, ka viņai nepatīk, uzrakstīja, ka vēlas saņemt naudu, turklāt izteica draudus!

Šis bija pirmais šāda veida gadījums visā manā praksē. Pēc tam jau citas sāka sadziedāties ar viņu, pat meitenes, kuras nav bijušas pie manis, bet stāsta pretējo.

Kā jums liekas, vai man būtu žēl atdot meitenei 20 eiro, ja darbs tiešām nebūtu kvalitatīvs? Pavērojot manu dzīvesveidu – diez vai," to, ka šoreiz jautājums nav par naudu, uzsver meistare.

Lai gan Deimon labi apzinās, ka divas nedēļas mākslīgajām skropstām ir gana labs rādītājs, viņa vienalga centusies nākt pretī nemiera cēlājai, piedāvājot bez maksas pārtaisīt skropstas.

"Nevis apzinoties savas kļūdas, bet gan kā gādīgs meistars, kam interesē uzturēt labas attiecības ar klientēm. No šāda piedāvājuma meitene atteicās. Viss, ko viņa vēlējās, bija dabūt naudu atpakaļ. Skaidrs, ka runa vairs nav par skropstām.

Aplūkojot Facebook nomelnošanas kampaņā publicētās bildes, acīmredzams ir fakts, ka ir mēģināts tās padarīt maksimāli briesmīgas. Vēl mani uzjautrina apstāklis, ka katra kliente, kura ir nākusi pie manis tieši Valmierā, ir sūdzējusies par iepriekšējās meistares darba kvalitāti.

Taču es nekritīšu tik zemu, lai safabricētu ziņas un apzināti kaitētu kāda reputācijai," uzsver pieredzējusī profesionāle, kura savas klientes ciena, tāpēc vienmēr gatava rast problēmām risinājumu kā profesionāle, tā vietā lai iesaistītos lētās intrigās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!