Foto: Kadrs no video
Strīdā naktsklubā saņēmis naža dūrienu galvā, brazīlietis spējis izdzīvot, neskatoties uz to, ka nazis trīs stundas atradies viņa galvaskausā, līdz tika izoperēts, vēsta CNN.

39 gadus vecais taksometra vadītājs Žakelu Nunješs de Oliveru apmeklēja ballīti vietējā bārā Agvabranka pilsētā Brazīlijas ziemeļaustrumos, kad tur izcēlās strīds un viņu sadūra. Kopumā Oliveru saņēma četrus dūrienus - trīs ķermenī, no kuriem viens skāra plaušu, un vienu galvā.

Sākotnēji vīrietis tika nogādāts tuvējā slimnīcā, taču vēlāk tika nolemts viņu pārvest uz 100 kilometrus attālāko lielāku slimnīcu. Visa procedūra kopumā aizņēma trīs stundas, un visu šo laiku Oliveru galvā bija nazis, kas bija iedurts deniņos.

"Viņam galvā bija nazis, bet neizskatījās, ka vīrieti tas uztrauktu," saka Terezīnas slimnīcas galvenais ķirurgs un slimnīcas direktors. "Mēs uzskatām, ka viņš bija šoka stāvoklī un nedaudz iedzēris, kas palīdzēja aizmirst, ka viņam galvā ir nazis."

Nazis bija izgājis cauri visam galvaskausam un atdūries pret apakšžokli. "Oliveriru ir ļoti paveicies, jo nazis caurdūra galvu tieši aiz redzes nerva, ļoti tuvu ožas un garšas nervam. Viņš varēja zaudēt gan redzi, gan garšu, gan ožu, taču nekas no tā nenotika," saka ķirurgs.

Operācijai bija jābūt ļoti precīzai, jo mazākā kļūme varētu pārgriezt artērijas un pacients nosaiņotu. Pēc divām ar pusi stundām nazis no galvas tika izņemts un piecas dienas pēc operācijas Oliveiru sveiks un vesels atstāja klīniku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!