Foto: Vida Press
Ārvalstu mediju uzmanību piesaistījis 28 gadus vecais Lorenss Vallenders (attēlā), kurš kļuvis par pirmo musulmaņu transseksuāli Lielbritānijā, tādējādi nodrošinot sev plašu atpazīstamību sabiedrībā.

Puisis intervijās atklājis, ka par dzimuma maiņu sapņojis kopš 14 gadu vecuma. Pusaudža gados un jaunībā viņš centies uzvesties pēc iespējas vīrišķīgāk - iesaistījies īslaicīgos romānos ar pretējā dzimuma pārstāvēm, apmeklējis dažādas ballītes, daudz lietojis alkoholu un pat devies dienēt armijā, kur gan izturējis tikai gadu.

Ar katru gadu šī izlikšanās par to, kas viņš patiesībā nav, Lorensam kļuvusi arvien sarežģītāka, bet izdarīt izvēli palīdzējusi pirmā fiziskā tuvība ar vīrieti - tad Lorenss sapratis, ko viņš patiesi no dzīves vēlas.

Pēc lēmuma pieņemšanas puisis ķēries pie sapņa īstenošanas - sācis lietot hormonu preparātus un valkāt kleitas, audzējis matus un turpinājis tikties ar vīriešiem.

2010. gadā viņš veicis dzimuma maiņas operāciju un kļuvis par Lūsiju, bet pirms gada ticis pieņemts vēl kāds izšķirošs lēmums - par sievieti kļuvušais puisis pievērsies islāmam. Tieši šī reliģija Lūsijai palīdzējusi tikt galā ar iekšējām pretrunām un iegūt ilgi kāroto harmoniju.

Savu tagadējo vīru Muradu Lūsija atradusi kādā iepazīšanās portālā - abi apprecējušies aizvadītā gada aprīlī, bet kopš tā laika sieva savu vīru, kurš dzīvo Londonā, satikusi vien divas reizes, kas abas vainagojušās ar mīlas priekiem.

Lūsija pieļauj, ka viņas vīrs pat nenojauš, ka apprecējies ar sievieti, kura pasaulē nākusi kā vīrietis. Lai gan Lūsiju šī noslēpumainība dara nemierīgu, pati viņa vīram neko nav stāstījusi.

Ar savu dzīvi sieviete ir ļoti apmierināta, bet vienīgais, kas viņai nepatīk, ir fakts, ka saskaņā ar tradīcijām viņa nedrīkst lūgties kopā ar citām sievietēm. Tā kā viņa pasaulē nākusi kā vīrietis, viņai jālūdzas kopā ar stiprā dzimuma pārstāvjiem, bet tas musulmanieti neapmierina.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!