Par īstu sensāciju kļuvis mikroblogu vietnē Twitter izveidotais konts Mēs lepojamies jeb @lepojamies, kas retvīto jeb "padod tālāk" pašmāju jauniešu spilgtākos, sulīgākos un "izcilākos" ierakstus, lai visa tauta redz, cik "skaisti" un "gramatiski pareizi" sabiedrība prot izteikties 140 zīmēs.

Lai gan Twitter konts pirmo ierakstu veicis 10. martā, savu darbību tas atkal atsācis 12. septembrī, un jāsaka - ar vērienu. Neilgā laikā @lepojamies jau paspējis "uzrakt" un retvītot vairāk nekā 200 sulīgākos jauniešu vīterojumus mikroblogu vietnē, kā arī iegūt ievērojamu sekotāju skaitu.

Kamēr jaunieši jau sākuši sūkstīties, ka kāds viltnieks retvīto viņu domu graudus, kuros dominē krievu un latviešu lamuvārdi, liela sabiedrības daļa neslēpj prieku, ka beidzot izveidots virtuāls kauna stabs tiem, kuri nekautrējas sociālajos tīklos dalīties ar savu "krāšņo" vārdu krājumu.

Šo Twitter kontu par gana labu un amizantu esam atzinis arī polittehnologs Jurģis Liepnieks, kurš pats visai bieži izcēlies ar divdomīgiem un ne visai pieklājīgiem izteicieniem, savukārt puišu grupas PeR dalībnieks Ralfs Eilands priecājas, ka beidzot kāds nolēmis latviešu tautai parādīt tās "varoņus".

Lai gan sabiedrība Mēs lepojamies ideju vērtē atzinīgi, neiztrūkst arī tādi, kuri Twitter kontu vērtē pozitīvi, taču nolēmuši tam nesekot līdzi, jo mikroblogu vietnes laika josla pēcāk izskatās pēc "verbālās miskastes" un katru dienu nākas lasīt vairākus sulīgus ierakstus, kuros, pēc sociālo tīklu lietotāju vārdiem, nav ne kripatiņas intelekta.

Savukārt Draugiem.lv runas vīrs Jānis Palkavnieks secinājis, ka Mēs lepojamies ir lielisks veids, kā vecākiem sekot līdzi tam, ko interneta vidē raksta viņu atvases, bet kāda studente vītero, ka šis Twitter konts ir uzskatāms piemērs tam, ka Latvijā ir sabiedrības daļa, kurai mutē vajadzētu sabāzt ziepes.

Daži latviešu jaunatnes ieraksti mikroblogu vietnē Twitter
(cilvēkiem, kuri prot latviešu gramatiku, lasīt nav ieteicams):

"Es gribetu zinat, kurs idiots nemjj manu d-gramatu, vinju sapleshh un atstaj lietuu. Lohhss, Pidars gejs. Mamma par to huinn naudu samaksaj," @patricijazorne

"Jobanais Lietus!!!!" @berzinsh7

"Jebal, Man ir 17.gadi, nākošgad jau paliks 18 un Mana māte dirš par to, ka es esot palikusi pārāk patstāvīga. Bļeģ, Man nav 5.gadi vairāk," @peleens62

"Skolotājs prasa mājās darbu a es viņam bļeģ man ir swag. Nahuj piezīme?" @1Rolands

"Bla tads besis, labprat uzkuritu. Jobanais darbs!" @SandraFreimane

"Es tiem pidariem kas apzaga pagrabus nocirtīšu kājas bļeģ" @Deins_

"Ahujeķ, @lepojamies ir zajebisj konts! Bez želastības atmasko kuces un pidarus - vai nav pizģec, cik ahujennā? Blaģ, esmu sajūsmā, nahuj!" @and_kse

"Kuces. Tagad tas sūds @lepojamies mani retvītos?" @edziic13

"Labāk nelabojams egoists, nekā noželojamas dirsā līdējs," @Tomacijs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!