Foto: Vida Press
Aizraujošus kadrus izdevies iemūžināt 53 gadus vecajam fotogrāfam Endrjū Lī no Kalifornijas – viņš nofotografējis "episku cīņu", kurā ronis uzbrūk astoņkājim un galu galā viņu arī pieveic.

Fotogrāfijas uzņemtas Hantingtonbīčā, Kalifornijā, kur fotogrāfs bija ieradies, lai īsi pirms saullēkta uzņemtu dažas bildes ar pelikāniem. Taču pēkšņi viņš ūdenī pamanījis "haotiskas darbības".

Lī medijiem vēlāk pastāstījis, kā notikusi briesmīgā cīņa, kas aizsākās tāpēc, ka ronis bija noskatījis varen gardu maltīti.

"Cīņa ilga vairākas minūtes, un ronis izmisīgi centās astoņkāji pagriezt, lai varētu viņu aprīt vienā piegājienā. Ilgu laiku tas neizdevās, jo astoņkājis turējās braši, ar saviem taustekļiem apķēris visu roņa seju.

Tāpēc ronis nespēja viņu norīt un, nedaudz pakošļājis, izspļāva ārā, un šīs darbības viņš atkārtoja atkal un atkal. Pēc vairākiem mēģinājumiem viņam izdevās astoņkāji nogalināt, un tad viņš to vienā piegājienā norija.

Pēc tam ronis izpeldēja vairākus apļus ap nelielo līcīti, un man šķita, ka viņš kā triumfators ar plaši atvērtu muti priecājas par savu uzvaru.

Es biju burtiski mēms un ļoti satraukts par to, ka man laimējies iemūžināt šādus kadrus. Neko tamlīdzīgu iepriekš mūžā nebiju redzējis," medijiem stāstīja fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!