Kāds divus gadus vecs zēns no Huasi provinces Ķīnā šokējis ārstus – speciālisti zēna vēderā atklājuši tur parazitējošu dvīni, tāpēc ārstiem nekavējoties bija jāveic "grūtnieka" operēšana.

Kā vēsta vietējie mediji, savu dēlu Sjao Feņu vecāki pie ārstiem bija atveduši, jo viņš sūdzējies par neizskaidrojamām sāpēm. Viņa vēders esot uzpūties milzīgs un bijis grūti elpot.

Mediķi paņēma nepieciešamās analīzes, veica magnētiskās rezonanses terapiju un rentgenuzņēmumus, bet rezultāts bija pārsteidzošs - divgadīgā zēna vēderā dzīvoja viņa dvīņubrālis.

Auglis bija izaudzis tik liels, ka aizņēma divas trešdaļas sava saimnieka kuņģa. Saprotot, ka kavēties nedrīkst, mediķi vecākus informēja par viņu dēla grūtniecību un rekomendēja parakstīt atļauju par ārkārtas operāciju.

Pārsteigtie vecāki, pētot fotogrāfijas ar parazitējošo dvīni, neticēja savām acīm noticēt, tomēr atļauju deva un tad arī zēns steidzami tika izoperēts.

Ķirurģiskās iejaukšanās laikā ārsti no Sjao vēdera izvilka 20 centimetrus garu augli ar pilnībā noformētām ekstremitātēm, ieskaitot roku un kāju pirkstus. Dakteri apgalvo, ka operācija noritējusi veiksmīgi un zēna veselībai nekas vairs nedraud.

Tas, ka viens no dvīņiem pārstāj attīstīties un sāk parazitēt uz otra rēķina (tā bieži notiek ar Siāmas dvīņiem), medicīnā ir zināms fenomens, bet fakts, ka viens auglis pilnībā "aprij" otru, zinātniskajā literatūrā nav fiksēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!